Koploper UltimAir Hijs Hokij wint in eigen huis van Unis Flyers na spannende slotfase

EINDSTAND: UltimAir Hijs Hokij vs UNIS Flyers Heerenveen 3-1

Doelpunt(en) UltimAir Hijs Hokij:
3′ Jasper Kick (1-0)
15′ Jasper Kick (2-0)
59′ Jeffrey Melissant (3-1 Empty Net) 

UltimAir Hijs Hokij heeft vrijdagavond in de eigen Uithof gewonnen van de UNIS Flyers uit Heerenveen (3-1). De Haagse club is hierdoor definitief eerste van de Bekercompetitie en kan niet meer worden ingehaald. Volgende week volgen hiervan de halve finales, waarin Hijs Hokij het waarschijnlijk moet opnemen tegen de Zoetermeer Panters.

In De Uithof kende Hijs Hokij een droomstart en konden de 1620 aanwezige toeschouwers al snel juichen voor de club uit Den Haag. Binnen drie minuten wist ‘captain’ Jasper Kick namelijk al Flyers-doelman Martijn Oosterwijk te passeren en schot hiermee Hijs Hokij op voorsprong. De gehele periode bleef het overwicht aan Haagse zijde en Hijs Hokij ondervond op dat moment weinig tegenstand van de Flyers. Uiteindelijk wist Hijs Hokij de voorsprong in de 15e minuut te vergroten; opnieuw was het Jasper Kick die via een rebound de puck in het doel kon schieten. Hierdoor kon de Haagse ploeg de rust in gaan met 2-0. 

In de tweede periode wisten beide teams niet te scoren. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd wordt het toch nog spannend. Door een straf van Alan van Bentem hebben de UNIS Flyers één man meer op het ijs. De Friesen maken goed gebruik van deze kans en scoren met nog slechts 1 minuut te gaan de aansluitingstreffer; 2-1. Met de steun van het Haagss publiek moet Hijs Hokij het nog tientallen secondes volhouden. Flyers-coach Mike Nason haalt Oosterwijk uit zijn doel, zodat er een extra aanvaller bij kan. Hierdoor is het doel van Heerenveen leeg en dat het niet zonder risico is, dat bleek wel. Maar liefst 15 seconden later schiet Jeffrey Melissant de puck in het lege doel en beslist de wedstrijd definitief! 

Deze wedstrijd was een goede reclame voor de ijshockeysport en waar het publiek tot de laatste minuut op het puntje van zijn stoel heeft gezeten. Vandaag reist UltimAir Hijs Hokij af naar Zoetermeer om het op te nemen tegen de Zoetermeer Panters!

Redactie: UltimAir Hijs Hokij
Foto’s: Olaf Otten – Meer foto’s op SportSnap
Video: UltimAir Hijs Hokij