Terugblik dames hockey. Eerste nederlaag HGC, KZ onderuit en remise voor HDM

Eerste Nederlaag HGC
De dames van HGC zijn hun ongeslagen status in de Hoofdklasse hockey kwijt. Amsterdam was zondag in eigen huis met 3-1 te sterk. Dirkie Chamberlain zette de bezoekers nog wel op voorsprong, maar zowel Noor de Baat, Sabine Plönissen en Maria Verschoor scoorden uit een strafcorner en zorgden zo voor de 3-1 eindstand. HGC bezet na vijf wedstrijden nog wel de derde plaats in de Hoofdklasse.

Bloemendaal net te sterk voor KZ
Klein Zwitserland verloor zondag nipt van Bloemendaal. In een thuiswedstrijd aan de Klatteweg verloren de Haagse dames met 2-3. De Haagse doelpunten werden gemaakt door Isa van Spronsen (1-1) en Sophie van der Heijden. Hun treffers konden niet voorkomen dat er toch met 2-3 verloren werd. KZ staat met vier punten uit vijf wedstrijden tiende in de competitie.

Fotograaf Olaf Otten
Meer foto’s op www.sportsnap.nl

Gelijkspel voor hdm
De derde Haagse ploeg in de Hoofdklasse speelde zondag met 0-0 gelijk uit bij SCHC. HDM, dat vorig jaar nog knap de play-off haalde kent een moeizame competitiestart. Tegen SCHC kon het niet tot scoren komen en omdat de thuisploeg dit ook na liet, was 0-0 een terechte eindstand. HDM heeft nu Vijf punten gepakt in evenveel wedstrijden.