Strijd om rode lantaarn tussen Silicon Storks en Quick Amersfoort duurt voort

De strijd om de rode lantaarn in de hoofdklasse honkbal tussen Silicon Storks en Quick Amersfoort duurt voort. Na de winst afgelopen donderdagavond (11 – 6) leed de ploeg van coach Eugene Henson zaterdag in Amersfoort een duidelijke 11 – 1 nederlaag. De wedstrijd van zondagmiddag in Kijkduin kon geen doorgang vinden omdat het veld onbespeelbaar was geworden door de overvloedige regenval.

In het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort wisten de Hagenaars nog wel in de eerste helft van de 1e inning een 0 – 1 voorsprong te nemen maar daarna scoorden de Amersfoorters er driftig op los. Via tussenstanden van 2 – 1 (1e inning), 3 – 1 (2e inning), 5 – 1 (3e inning), 9 – 1 (6e inning) kwam er in de 8e inning een eind aan deze wedstrijd met zoals bovenstaand vermeld een 11 – 1 eindstand. Linksvelder Pascal Zegwaard van de thuisploeg noteerde nog een homerun. Voor de Kijkduin bewoners begon Darryl Jamoena als pitcher en kreeg in de vijf innings  die hij op de heuvel stond zeven punten tegen, in die periode gooide hij 83 ballen waarvan er 48 als slag genoteerd konden worden. Jiairo Samboe nam de laatste innings voor zijn rekening en incasseerde vier punten en gooide in totaal 42 ballen waarvan er 27 als slag genoteerd werden. 

Zoals het er nu voorstaat zal de afgelaste thuiswedstrijd van Silicon Storks tegen Quick Amersfoort dinsdagavond om 19.30 uur worden ingehaald in Hoofddorp of Rotterdam, hoewel Storks gaat proberen bij de bond (KNBSB) de wedstrijd te laten verplaatsen naar komende zaterdag (9 oktober) die dan in Kijkduin kan worden afgewerkt.

In ieder geval kunnen de Hagenaars dan wel weer beschikken over pitcher Jayden Gonesh, 1e honkman Sheadion Jamanika en catcher Yurdion Martie die de afgelopen tien dagen actief waren op het WK voor landenteams O23 in Mexico waarin het koninkrijksteam als 10e is geƫindigd. Opmerkelijk blijft wel dat Storks in dit drieluik in de eerste twee wedstrijden met de ploeg uit Amersfoort niet over deze drie spelers heeft kunnen beschikken en dan kun je toch spreken van competitievervalsing.

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Fred Reuling)