Silicon Storks zakt na vijf jaar terug naar het tweede niveau. Video: Interview met coach Eugene Henson

Silicon Storks dat in 2016 promoveerde naar de hoofdklasse moet na een dubbele nederlaag tegen RCH-Pinquins in 2022 weer proberen om terug te keren op het hoogste honkbalniveau in Nederland.    

Zaterdag

Storks dat uiteindelijk toch als laatste was geëindigd in de hoofdklasse waarin het er lange tijd naar uitzag dat Quick Amersfoort dit zou worden moest in een best of three met RCH -Pinquins uit gaan maken wie volgend seizoen in de hoofdklasse zou mogen  uitkomen. De ploeg uit Heemstede was in de reguliere competitie in de 1e klasse als tweede geëindigd achter kampioen Amsterdam Pirates 2.

In het eerste duel in Heemstede werd er in de eerste twee innings niet gescoord maar in de 3e inning nam Storks aanvankelijk een 0 – 3 voorsprong maar in de gelijkmakende slagbeurt  kwamen er liefst zes man van de thuisploeg over de thuisplaat en nam de thuisploeg dus een 6 – 3 voorsprong. In de 5e inning brachten de Hagenaars de achterstand terug tot 6 – 5 dus was er weer alle hoop binnen de Haagse gelederen.

In de 7e en 8e inning ging het helemaal mis met de ploeg van coach Eugene Henson want respectievelijk drie man in de 7e en zes man in de 8e inning die over de Haagse thuisplaat kwamen bezegelde het lot van de Hagenaars zodat er na acht innings een einde kwam aan deze wedstrijd met een alleszeggende 16 – 6 eindstand op het scorebord. Voor de Kijkduinbewoners begon Twan Naessens als startend pitcher waarna achtereenvolgens Obed Hernandez, Renaigel Martis, Jiairo Samboe en Kevin van Veen ook nog op de Haagse heuvel verschenen. Gezamenlijk gooiden ze maar liefst 179 ballen waarvan er 96 als slagbal genoteerd konden worden. Voor de huisploeg was Koen Werkman de grote man want hij ramde de bal liefst tweemaal over de omheining heen dus twee homeruns !

Zondag

De opdracht voor Storks was duidelijk het tweede duel op het Schapenatjesduin moest gewonnen worden om er nog een derde allesbeslissend duel uit te kunnen slepen. In de 1e inning namen de bezoekers een 0 – 1 voorsprong die door de thuisploeg in de 4e inning werd omgebogen naar een 2 – 1 voorsprong en na de 5e inning hadden de Hagenaars nog steeds een marge van één punt (3 – 2). In de 6e inning leek er aanvankelijk niets aan de hand met twee nullen aan de kant van de bezoekers.

Dat veranderde toen een hoge bal in het midveld een simpele prooi leek te worden voor de rechtsvelder danwel midvelder van Storks maar miscommunicatie tussen de twee leverde de Heemsteders de 3 – 3 op en nog in dezelfde eerste helft van deze inning kwamen daar nog drie punten bij zodat bij aanvang van de tweede helft van deze inning de Kijkduinbewoners tegen een 3 – 6 achterstand aankeken. In de 8e inning passeerde nog een speler van de bezoekers de thuisplaat (3 – 7) waarna de Hagenaars in de 9e inning daar niets meer aan konden veranderen en de degradatie voor ploeg van coach Eugene Henson een feit was.

Voor de thuisploeg begon Darryl Jamoena op de heuvel en hij hield het 4.2 innings vol waarbij hij 87 ballen gooide waarvan er 41 als slagbal genoteerd konden worden. Kelvin Knape, Twan Naessens en Jiairo Samboe maakten ook nog hun opwachting op de Haagse heuvel en wierpen gezamenlijk 103 ballen waarvan er 54 als slag genoteerd werden.

Na afloop sprak HaagseTopsport voor de camera nog met coach Eugene Henson

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Fred Reuling