UltimAir Hijs Hokij klopt Eaters opnieuw en verstevigt koppositie

De ijshockeyers van UltimAir Hijs Hokij hebben zondagavond opnieuw gewonnen (3-5) van de Snackpoint Eaters Limburg en doen daarmee goede zaken in de strijd om de Nederlandse Beker. Hijs Hokij staat nu zes punten los van concurrenten UNIS Flyers Heerenveen en Eaters Limburg. 

De 0-1 lag er al snel in op het Limburgse Glanerbrook. Na drie minuten spelen kon aanvaller Stace van Bentem alleen op Eaters-doelman Delil afrijden en faalde niet om Hijs Hokij op voorsprong te schieten.

De ploeg van coach Chris Eimers had daarna nog lang het heft in handen, maar kreeg een paar seconden na het overleven van een Limburgse powerplay alsnog een tegengoal. Het was Lars van Sloun die de Eaters in de vijftiende minuut op gelijke hoogte schoot. 

Na de dweilpauze was het spelbeeld onveranderd en was het vooral Hijs Hokij die de meeste kansen creëert. Toch kreeg het opnieuw de deksel op de neus vlak na het overleven van een powerplay situatie. Dit keer was het Kay Gielen die de puck langs de Canadese sluitpost Brett Magnus schoot; 2-1 voor de Eaters.

Hierna zat Hijs Hokij even in een moeilijke fase, desondanks weten de Uithofbewoners zich snel te herpakken. In maar liefst zes minuten wist Hijs Hokij de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Het waren Jay Huisman (2x) en Ronald Wurm die de stand binnen enkele ogenblikken op 2-4 brachten. 

In de derde en laatste periode waren beide teams wat meer in evenwicht. Met de stand van 2-4 lijkt Hijs Hokij zonder problemen richting het einde van de wedstrijd te gaan. Toch wordt het nog even spannend als Joey Geurts in de 52e minuut de aansluitingstreffer maakt; 3-4. Met nog slechts één minuut te gaan halen de Eaters hun goalie van het ijs, zodat ze met een man meer de aanval konden gaan zoeken. Hierdoor is het Limburgse goal leeg en dat zorgt er uiteindelijk voor dat Hijs Hokij-captain Alan van Bentem vrij kan intikken en daarmee de eindstand bepaalt op 3-5. 

De Haagse club heeft door de zege de koppositie verstevigd en houdt concurrenten Heerenveen Flyers en Eaters Limburg voorlopig op zes punten. Vrijdag (22 oktober) speelt Hijs Hokij haar volgende wedstrijd. In De Uithof nemen zij het op tegen de UNIS Flyers uit Heerenveen. 

Foto’s Sonja Assenberg-Staathof