Overzicht Hockey heren 17 oktober 2021. HGC en KZ winnen in eigen huis

Hockey Tulip Hoofdklasse heren


Zowel HGC als Klein Zwitserland hebben zondag in de zevende competitieronde weten te winnen. HGC versloeg op de Roggewoning Tilburg met 4-1, KZ won in eigen huis, aan de Klatteweg met 2-1 van Kampong.

Het was voor KZ de eerste overwinning op Kampong sinds 8 oktober 2006 . De ploeg van Omar Schlingemann kwam al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Aki Käppeler uit een strafcorner. Terrance Pieters scoorde voor rust nog wel de 1-1 namens de uitploeg, maar na de 2-1 van Marco Miltkau kwam KZ niet meer in de problemen. Met dit resultaat boekt KZ zijn vierde zege van het seizoen .

HGC won relatief eenvoudig van Tilburg, al viel de eerste goal pas vlak voor rust, toen Seve van Ass een strafbal benutte. Na rust liep HGC uit naar al snel uit naar 2-0 via Pelle Vos. Krap een minuut na de 2-1 van Maico Casella uit een strafcorner, maakte Seve van Ass zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Dit maal scoorde hij uit een strafcorner, 3-1. En na de 4-1 van Maico Casella kwam de thuisploeg niet meer in de problemen. Door deze overwinning staat HGC, vanwege het doelsaldo, op de derde plaats in de Hoofdklasse.

In de Tulip Hoofdklasse gaat Bloemendaal met negentien punten uit zeven wedstrijden aan de leiding in de Tulip Hoofdklasse. Amsterdam, HGC, Oranje-Rood en Klein Zwitserland staan (op basis van doelsaldo) 2e, 3e, 4e en 5e in de Hoofdklasse met elk 13 punten uit zeven wedstrijden. Vyron Verkijk

Redactie Vyron Verkijk
Foto’s Martin van Oostveen