Silicon Storks in de wachtkamer na nipt verlies tegen Quick Amersfoort

Silicon Storks heeft donderdagavond de ’thuiswedstrijd’ tegen Quick Amersfoort die afgewerkt werd in Heemstede op het complex van RCH-Pinquins nipt met 6 – 7 verloren.

Tot aan de 4e inning hadden de Hagenaars een 3-1 voorsprong maar in de eerste helft van deze inning slaagden de Amersfoorters erin om vier man over de Haagse thuisplaat te krijgen en zo een 3-5 voorsprong te nemen.

In de 7e inning voegde de bezoekers daar nog twee punten aan toe waarna de ploeg van coah Eugene Henson kans zag om drie man over de thuisplaat te krijgen. In de 8e en 9e inning werd er niet meer gescoord waardoor de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind trokken.

Voor de Kijkduin bewoners begon Kevin van Veen als startend pitcher en gooide in 6.1 inning liefst 108 ballen waarvan er 65 als slagbal genoteerd konden worden. Twan Naessens en Darryl Jamoena maakten de wedstrijd vol op de heuvel en gooiden gezamenlijk 35 ballen en waarvan 21 strikes. 

De Hagenaars zijn nu in deze poule van de vier onderste ploegen uitgespeeld en zijn afhankelijk van het resultaat van de Amersfoorters die komende zaterdag ( 9 oktober) hun laatste wedstrijd afwerken tegen Hoofddorp Pioniers. Als Quick minimaal één punt uit deze wedstrijd haalt dan is Storks veroordeeld tot het spelen van een best of three tegen de nummer 1 van de 1e klasse (zeer waarschijnlijk RCH-Pinquins).              

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: (Archief (Fred Reuling)