Overzicht Hoofdklasse Hockey heren. Nederlaag HGC, remise KZ

Kleine nederlaag HGC
De mannen van HGC hebben zondag in eigen huis een nederlaag geleden tegen Oranje-Rood. De bezoekers liepen na zeventig minuten met een 1-2 zege op zak van het veld.

Gordon Johnston zette de thuisploeg nog wel op 1-0 door een straf corner raak te schieten. Het was voor Johnston alweer zijn zevende goal is vijf wedstrijden. De gelijkmaker van Oranje-Rood kwam ook uit een strafcorner. Jelle Galema kon de bal uit de reboud in de goal van HGC tikken.

na 6o minuten kreeg hield Seve van Ass de bal in de eigen cirkel af. De strafcorner die hieruit volgde werd door Gijs van Merriƫnboer benut, 1-2. In de slotminuten had de Japanner Kenta Tanaka nog en grote kans op de gelijkmaker voor de Steenbokken, maar zijn schot mistte richting. Ondanks deze nederlaag staat HGC vijfde in de hoofdklasse.

Remise voor Klein Zwitserland
Klein Zwitserland speelde zondag een uitwedstrijd in Rotterdam. Beide ploegen hielden elkaar qua spel als qua doelpunten in evenwicht, het werd 0-0. Het is voor Klein Zwitserland de zevende keer op rij dat zij niet weten te winnen van de Rotterdammers, maar hield dus wel een punt over aan het duel. KZ staat na dit gelijkspel op de zesde plaats in de Hoofdklasse.

Redactie Vyron Verkijk
Foto’s Frank van der Leer
Alle foto’s op sportsnap.nl