Overzicht hockey hoofdklasse vrouwen. HGC wint van KZ, HDM boekt kleine zege

Strafcorners beslissen derby HGC -KZ

De dames van HGC hebben zondag, in de eerste Haagse derby dit seizoen in de Hoofdklasse hockey, Klein Zwitserland met 2-0 verslagen. Strafcorners gaven in dit duel de beslissing.

In de eerste helft kreeg KZ vier strafcorners, maar kon deze niet benutten. De vijfde strafcorner van de wedstrijd was voor HGC en die werd meteen benut door Giselle Ansley, waardoor de thuisploeg met een 1-0 voorsprong ging rusten.

In de 45e minuut kreeg HGC drie strafcorners achter elkaar. De derde was scheepsrecht voor HGC. Het was wederom Giselle Ansley die de 2-0 overwinning binnen pushte voor de Wassenaarse ploeg. HGC staat nu knap derde in de Hoofdklasse, Klein Zwitserland zakt naar de tiende plek op de ranglijst.

Kleine zege hdm

HDM herstelt zich langzaam aan van de slechte start van de competitie. Zondag werd in eigen huis Oranje-Rood met 1-0 verslagen. Bijna 70 minuten lang leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, totdat Tessa Clasener vlak voor tijd de verlossende treffer maakte voor de Haagse vrouwen. Door de 1-0 overwinning stijgt hdm naar de zevende plek in de competitie.

Redactie Vyron Verkijk
Foto’s HGC – KZ Frank van der Leer
Foto’s HDM – Oranje Rood Maarten Knol

Alle foto’s te bekijken op sportsnap.nl