Hattrick Verheydt bezorgt ADO Den Haag vierde winst op rij

ADO Den Haag heeft zondagmiddag na een 1-1 ruststand uiteindelijk een 3-2 overwinning geboekt in het Cars Jeans stadion wat de vierde achtereenvolgende winstpartij betekende voor de ploeg van trainer Ruud Brood.. De Hagenaars, die vorige week de eerste periodetitel veroverden, verzuimden met name in de eerste helft om ruimer afstand te nemen van de Brabanders.

In de 3e minuut na het beginsignaal kopte Samy Bourard naast het doel van de bezoekers na een perfecte voorzet van Vicente Besuijen die met name in de eerste helft een ware plaaggeest was voor zijn directe tegenstander Mike van Beijnen en ook de in rust gewisselde Steven van der Heijden kreeg geen vat op Besuijen. In de 8e minuut werd de wedstrijd zo’n drie minuten stilgelegd omdat er een rookbom op het veld gegooid werd en scheidsrechter Robin Hensgens even een pauze inlaste.  Na ruim twintig minuten opende de thuisploeg de score na een uitstekende voorzet van Amar Ćatić. Thomas Verheydt tekende voor deze treffer met het hoofd door de bal net over de doellijn te krijgen waarna voor de zekerheid Sem Steijn de bal daarna nog in het doel deponeerde. Na een klein half uur stuurde Verheydt Bourard diep waarop de Belg 1 op 1 kwam te staan met Wouter van den Steen die de bal met zijn schoen wist te keren. Ook hierna kregen de Hagenaars kansen maar de bevrijdende 2-0 kwam er op dat moment niet.  Tegen de verhouding in kwam de ploeg van trainer Jack de Gier, die nog een gele kaart voorgehouden kreeg, op gelijke hoogte door Roy Kuijpers die geklungel in de Haagse defensie  afstrafte. Besuijen kreeg hierna de kans om ADO op 2-1 te zetten maar doelman van den Steen wist dit te voorkomen.

Tien minuten na de thee werd een perfecte voorzet van Ćatić door de geheel vrijstaande Verheydt  in het Bossche doel gekopt. Net als voor de rust had de thuisploeg een duidelijk overwicht maar weigerde in eerste instantie om het verschil groter te maken. Pas in de slotfase kon Verhydt vanaf de stip de 3-1 aantekenen na een overtreding van invaller Jorn van Hedel, die met zijn tweede gele kaart gelijk kon gaan douchen.  Na zijn derde goal kreeg Verheydt onder luid applaus een publiekswissel. Ondanks een man meer maakte de thuisploeg het toch nog spannend want in de tweede minuut van de extra tijd was het Soufyan Ahannach die de 3-2 liet noteren en hoewel er daarna nog vijf minuten werd doorgespeeld bleef het daarbij en stond er een 3-2 eindstand op het scorebord. Drie punten erbij zou je zeggen maar maandag (11 oktober) zal de KNVB er weer drie punten aftrekken omdat de vereiste begroting door de club nog steeds niet in Zeist is ingeleverd.               

           
Karakteristieken

ADO Den Haag- FC Den Bosch: 3 – 2  (1- 1)

Toeschouwers: 5283

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Scoreverloop: 21e min. 1 – 0 Verheydt,  35e min. 1 – 1 Kuijpers, 55 e min. 2 – 1 Verheydt , 84e min. 3 – 1 Verheydt (p), 90+2 3 – 2 Ahannach

Gele kaarten: Kemper, Klas (ADO Den Haag), v.d.Heijden, de Gier (trainer) (FC Den Bosch)

Rode kaart(en): v.Hedel (2x GK)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Matthys, Kemper, Klas, Besuijen, Verheydt (90+1/ Komljenovic), Bourard(85/M.Mulder),  Breinburg, Amofa, Steijn (90+1/ v,Mil),  Ćatić (86/Seedorf)

Opstelling FC Den Bosch: v.d.Steen, v.d.Bogaert (73/Stiers), Felida, v.d.Heijden (46/v.Hedel), Hornkamp, Ahannach, Grunsven, v.Beijnen, Kuijpers (86/Berte), Mulders (76/Zuijderwijk), Salasiwa

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo