Overzicht heren hoofdklasse hockey. KZ verliest van Bloemendaal, HGC speelt gelijk tegen Rotterdam

Hockey Heren 24 oktober

Klein Zwitserland verliest van Bloemendaal
In de Hoofdklasse hockey hebben de heren van Klein Zwitserland zondag niet gewonnen van Bloemendaal. In eigen huis werd met 1-3 verloren.

Beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar na de 0-1 van Thierry Brinkman in de 44e minuut was het verzet van de Haagse ploeg gebroken. Door treffers van Jorrit Croon en wederom Brinkman liepen de bezoekers uit naar 0-3.

Camil Papa kon 10 minuten voor tijd nog wel de nog wel scoren namens KZ, maar kansen kreeg de thuisploeg niet meer. KZ heeft zestien punten uit negen wedstrijden en bezet nu de vijfde plek in de Hoofdklasse.

HGC kan niet winnen van Rotterdam

Ook HGC speelde zondag een thuiswedstrijd. De ploeg van Seve van Ass zag tegenstander Rotterdam tot drie maal toe een gelijkmaker scoren, waardoor beide ploegen genoegen moeten nemen met een punt, 3-3.

In de eerste helft zette Seve van Ass zijn ploeg twee keer op voorsprong, maar Tjep Hoedemakers (1-1) en Jeroen Hertzberger (2-2) trokken de stand weer recht voor de bezoekers.

Toen Gordon Jonnston HGC in de 63e minuut uit een strafcorner weer op voorsprong zette hadden de Gazellen de hoop de wedstrijd te winnen, maar dat was buiten Hertzberger gerekend. In de zeventigste minuut kon hij een strafcorner benutten en bepaalde zo de eindstand van 3-3.

HGC staat na dit gelijkspel op de zevende plek in de Hoofdklasse met vijftien punten uit negen wedstrijden.