HRC wint bij The Dukes

In Den Bosch hebben de rugbyers van HRC in de vierde competitieronde met 13-16 gewonnen van The Dukes.

De Bosschenaren stonden in de middenmoot en de Haagse rugbyers hadden opvallend veel moeite met de thuisploeg. De eerste score viel na ruim een kwartier spelen vanuit een penalty kick in het voordeel van The Dukes: 3-0. Een minuut later werd er door de referee weer een penalty kick, nu voor HRC. Lorenzo Groos liet dit buitenkansje niet liggen waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen:  3-3. In de 20e minuut verdween er weer een penaltykick van de Bosschenaren tussen de palen: 6-3. Vervolgens behield Groos zijn 100% score uit twee penaltykicks in dit seizoen: 6-96, tevens de ruststand.

Na rust scoorde Maxou Zerdoun eerste try van de wedstrijd in de 8ste minuut en Lorenzo converteert ook deze keer: 6-16. Na een kleine twintig minuten drukken The Dukes een try na aarzelend optreden in de verdediging van HRC. De conversie verdwijnt tussen de palen. 13-16. Vervolgens wist HRC de voorsprong te verdedigen tot en met het laatste fluitsignaal.

De Haagse rugbyers staan nu op een derde plaats in de Ereklasse met een punt achterstand op de koplopers Castricum en Haarlem.

Redactie: Haagsetopsport.nl