J&F Auto’s Driebanden begint slecht aan dubbel weekend

De Haagse driebanders van J&F Auto’s zijn zaterdag het dubbele weekend slecht begonnen.

Jeffrey Jorissen begon stroef aan de wedstrijd. 12 op de teller in dertien beurten is te weinig voor onze Haagse tovenaar, maar door vervelende berichten uit de familie van zijn vriendin, was dit meer dan begrijpelijk. Doordat zijn tegenstander, Roland Uijtdewillegen ook de caramboles niet echt kon vinden, werd Jeffrey niet afgestraft. Sterker nog, omloop 14 kwam de Hagenees op stoom door 28 punten te scoren in slecht tien beurten, ging hij uit in turn 24.

Omdat Herman van Daalen niet fit was moest/mocht reserve Mike Nijman aan de bak als vierde man tegen Eddy Willems. Helaas keek Mike de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Wanneer hij met een serie weer dichterbij kwam, antwoorde Eddy zodat de afstand bleef. Uiteindelijk moest Mike, met een uitslag van 29-40 in Eddy zijn meerdere erkennen. Dus tussenstand 2-2 en alles nog mogelijk.

Op bord 3 verdedigde 4-voudig wereld kampioen Therese Klompenhouwer de eer namens J&F Auto’s. Haar tegenstander Joey de Kok speelde een prachtige partij waar niets op af te dingen viel. Natuurlijk is “The Queen” niet voor een kleintje vervaard, maar als je niet de loop van de ballen hebt is het onmogelijk een ontketende tegenstander af te troeven. Lopende partij werd het langzaam duidelijk, dat ook in deze partij de punten voor de bezoekers DKM waren. Met een eindstand van 25-40 in 26, voorwaar een zeer mooie prestatie van de jeugdige speler Joey.

Dan was het aan Barry van Beers de eer, om dan tenminste een remise af te dwingen. Maar helaas wilde Jack Wijnen hier niet aan mee werken. Ondanks dat Barry in het begin ruim voor stond, wist Jack met verve dichterbij te komen en uiteindelijk een voorsprong te nemen die de J&F speler niet meer kon inlopen . Met een mooi moyenne van 1.667 wist de speler van het Oosterhoutse team de 6-2 overwinning binnen te slepen.

Zondag  een zware opdracht tegen STZ Zundert met een zeer sterke opstelling.
Nikos Polychronopoulos – Jeffrey Jorissen
Roland Forthomme – Barry van  Beers
Thorsten Frings – Therese Klompenhouwer
Francis Forton – Mike Nijman

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Martin van Oostveen