Hellas wint van GHV

Op zaterdag 16 oktober gingen HV Hellas en GHV de strijd met elkaar aan in de Haagse sporthal. Een wedstrijd waarin Hellas wellicht kon laten zien dat de forse nederlaag tegen Tachos van afgelopen week een incident was.

De wedstrijd begon met een gelijk oplopende stand. Een prima spelend GHV wist goed hoofd te bieden tegen de Haagse spelers. Ook werden er vanaf Haagse kant veel open kansen gemist, zowel van hoek als opbouw. Dit was mede te danken aan sterk keepende keepers aan de kant van GHV.

Basisspeler Loek van Bergen en Henegouwen begon op de bank -na een mooie maar ook vermoeiende week waarin hij zijn tweede kind kreeg- en viel sterk in. Hij scoorde vlak voor rust in korte tijd vier doelpunten. Dit zorgde ervoor dat er met een stand van 12-12 gerust kon worden.

De rust had Hellas duidelijk goed gedaan, want er kwam een energieker team binnen het veld. Hierdoor kon Hellas een gat slaan met GHV, mede door drie snelle doelpunten van Olivier Beltman die na de rust zijn broertje verving op de linker hoek. Dankzij een sterke dekking, met goed keeperswerk, werden de aanvallen van GHV gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Dit gaf coach Maarten Roestenburg de kans de talentvolle Twan Klompe op het midden te laten spelen.

De wedstrijd werd uiteindelijk overtuigend over de streep getrokken door Hellas en sloot af met een mooie eindstand van 29-20 in het voordeel van de thuisclub.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen – Meer foto’s op SportSnap