Die Haghe wint strijd om koppositie van ZKV

Na de makkelijke winst van vorige week tegen Roda, stond er nu een echte uitdaging op het programma voor het jonge team van Die Haghe. De ervaren ploeg van mede koploper ZKV kwam op bezoek aan de Baambruggestraat en wie er zou winnen en zou voor even alleen koploper worden omdat de wedstrijd van Achilles was uitgesteld.

Moeilijk

Vanaf het eerst fluitsignaal had Die Haghe het moeilijk met het spel van ZKV en kwam binnen 2 minuten op een 0-2 achterstand. Na de 1-2 was het ZKV wat het heft in handen nam en liep weg naar 1-4. Die Haghe kwam nog wel terug tot 3-4 maar vervolgens scoorde ZKV 4 keer op rij en stond er halverwege de eerste helft 3-8 op het scorebord. Vooral het eerste aanvalsvak van de Kanaries kwam maar moeilijk tot scoren en werd ver naar buiten gedrongen en kwam het niet verder dan verre afstandsschoten die dan in de rebound voor ZKV waren. Maar vanaf dit moment kwam Die Haghe beter in de wedstrijd en kroop het met 3 scores op rij dichterbij maar moest toezien dat bij de rust ZKV nog wel met 7-10 aan de thee ging. Wel moest Jeroen Alsem met een blessure naar de kant en werd vervangen door Matthijs Schouten welke later belangrijk zou blijken te zijn.

Subliem

Wat er in de rust besproken is weet ik natuurlijk niet, maar de 2e helft gaf een geheel ander spelbeeld en zag het aanwezige publiek een subliem Die Haghe wat direct de 8-10 scoorde. ZKV wist dit nog wel te beantwoorden maar Die Haghe wist nu mee te gaan in het soms fysieke spel en bleef aanvallend rustig de juiste kansen te benutten en in de 40e minuut kwam het met 11-11 langszij. Verdedigend had het team van coach Tim Abbenhuis nu alles onder controle en wist het in de 43e minuut voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen. ZKV stribbelde nog 1 keer tegen door de 13-13 te scoren, maar Die Haghe rook bloed en zette door en liep uit naar 16-13 met nog 10 minuten te gaan en gaf de voorsprong niet meer uit handen en won het met 17-15.

Koploper

Zoals gezegd is Die Haghe nu voor even alleen koploper en volgt Achilles nu op 2 punten met eenwedstrijd minder gespeeld. ZKV staat nu op 2 punten. Maassluis won bij HKV Ons Eibernest en staan nu gelijk met hen met 4 punten achterstand. Kios won bij Apollo en zij beide staan 4 punten los van Roda wat nog puntloos is.

Overige resultaten van de Haagse teams

In de overgangsklasse wist VEO thuis tegen middenmoter OVVO met een 15-15 gelijkspel, een belangrijk punt te scoren, en zodoende aansluiting te houden naar de middenmoot. KVS heeft definitief afgehaakt door een tweede verlies thuis tegen Nieuwerkerk met 14-20 en bezet momenteel de 3de plaats.

In de 1ste klasse E won ALO de thuiswedstrijd tegen Korbis overtuigend met 15-8 en zag directe concurrent Sporting Trigon thuis gelijk spelen tegen het Delftse Phoenix met 14-14. Refleks pakte een belangrijk punt thuis door gelijk te spelen met 17-17 tegen ONDO.

De Haagse derby in de 2de klasse tussen GKV en Dunas, werd in het voordeel van GKV beslist met 20-10.

Redactie: PR Die Haghe; Willem
Foto’s: Frank van Leeuwen – meer foto’s op Sportsnap