KVS/Maritiem komt tekort in duel om koppositie

In een rechtstreeks duel om de koppositie kwam KVS/Maritiem net tekort om Unitas/Perspectief te bedwingen. KVS werd verrast door een fel en fysiek spelend Unitas dat door de 16-20 zege nu alleen aan de leiding gaat.

KVS kende zaterdagmiddag een uiterst stroeve start tegen Unitas. Binnen 3 minuten haakte Martine Rog geblesseerd af en het duurde ruim 10 minuten voordat Christiaan Spaans het eerste doelpunt voor de ‘Supervissen’ wist te maken. Op dat moment keek KVS al tegen een 0-3 achterstand aan. Aanvallend kon KVS nauwelijks een vuist maken doordat de reboundduels veelal werden verloren. Verdedigend had KVS het wel op orde waardoor het gedurende de eerste in het spoor kon blijven tegen een fysiek, hard en luidruchtig spelend Unitas. Aan het einde van de 1e helft keek KVS tegen een 6-8 achterstand.

Na de rust probeerde KVS coach André Kuipers meer ‘body’ tegenover de Unitas heren te zetten met het inbrengen van Madjid Korodowou. Maar net als in de 1e helft was het Unitas dat direct wist te scoren en zelfs uitliep naar een 6-10 voorsprong. Unitas hield vast aan de ‘powerplay’ waar KVS geen antwoord op leek te hebben. De achterstand liep op naar 9-16. KVS knokte zich vlak voor tijd nog terug tot 16-19 maar tot een stunt kwam het niet. Daarvoor was Unitas zaterdagmiddag ook gewoonweg te sterk, Unitas won uiteindelijk met 16-20.

Redactie: KVS Korfbal
Foto’s: Eric van der Ende