Bloedeloos gelijkspel bij Helmond Sport – ADO Den Haag

Het duel in Helmond dat bijzonder weinig hoogtepunten kende eindigde zoals het begonnen was in een bloedeloze 0 – 0.  

Na de winst van afgelopen zondag in eigen huis op FC Den Bosch ging ADO Den Haag vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport in het Lavans stadion. De wedstrijd die om 20.00 uur zou beginnen begon een kwartier later dan gepland omdat supportersbussen van de Hagenaars opgehouden waren door een file.

 De eerste helft was nauwelijks elf minuten onderweg toen middenvelder Gregor Breinburg aan Haagse kant geblesseerd het veld moest verlaten waarna Michael Mulder zijn opwachting maakte. In de eerste twintig minuten waarbij de ploegen elkaar aftasten viel er nog weinig te beleven. De thuisploeg speelde erg compact en had ogenschijnlijk op voorhand al besloten om in ieder geval één punt aan de wedstrijd over te houden. Pas vijf minuten voor het rustsignaal viel er een schot van de thuisploeg te noteren in de persoon van Arno Van Keilegom.  Een minuut voor de rust kreeg Thomas Verheijdt, die even daarvoor een gele kaart ontving waardoor hij volgende week vrijdag het thuisduel met koploper Excelsior moet missen, een kopkans na een uitstekende voorzet van Vicente Besuijen maar de bal verdween net over het Helmondse doel waarna de ploegen met een 0 – 0 score de kleedkamers opzochten.

Het niveau van het spel in de tweede helft werd er niet beter op en pas na zo’n 75 minuten was het Sem Steijn  die doordrong in het strafschopgebied van de Brabanders en het doel van de thuisploeg onder vuur nam maar hij zag zijn inzet in het zijnet belanden. Ook het laatste kwartier en de twee minuten blessuretijd leverden verder niets op en de thuisploeg zal met deze 0 – 0 nog het meest tevreden zijn geweest. Door dit gelijke spel en de andere resultaten op de andere velden neemt de ploeg uit de Hofstad nu de zesde plaats in op de reguliere ranglijst. Volgende week vrijdag 22 oktober komt koploper Excelsior, dat vrijdagavond met 3 – 0 VVV Venlo versloeg, op bezoek in het Cars Jeans Stadion.          

Karakteristieken:

Helmond Sport – ADO Den Haag:  0 – 0

Scheidsrechter: Sander van der Eijk

Scoreverloop:  –


Gele kaarten: Verheijdt (ADO Den Haag), Lion, Reith (Helmond Sport)


Toeschouwers: 2.114

Opstelling Helmond Sport: Havekotte, v.d.Sluys, v.d.Meer, De Bie, Reith, v.Landschoot, Bosiers (62/Dolet), Lion, Vereijken, Goselink (74/Houttequiet), v.Keilegom (86/Lont)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Matthys, Amofa, Steijn (86/Boussakou), Klas, Besuijen, Breinburg (11/M.Mulder) Bourard, Ćatić (70/Severina) , Verheijdt    


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Martin van Oostveen)