ZVV Den Haag vrouwen onderuit tegen titelfavoriet

De zaalvoetbalsters van ZVV Den Haag hebben vrijdag in topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark met 5-2 verloren van het Groningse Drs. Vijfje.

De eerste helft ging zo goed als gelijk op. Na treffers van Samia Kaaouane en Lavinia Poku aan Haagse zijde zochten beide ploegen de kleedkamer voor de rust op. Het team van coach René Havermans zien dat het ondanks veel afwezigen goed met de top van het Nederlandse zaalvoetbal mee kan.
Na de 2-2 ruststand liep GSFV Drs. Vijfje uit naar een geflatteerde maar verdiende overwinning: 2-5.

De Haagse vrouwen speelden voor het eerst na lange tijd thuis in de Sportcampus en moest helaas haar meerdere erkennen in de sterke studentenploeg uit Groningen. Het was een eerste test voor Den Haag hoe zij als team zouden presteren tegen een van de betere teams uit de eredivisie. Bij ZVV Den Haag ontbraken maar liefst vijf speelsters, volgens coach Havermans een van de oorzaken van het verlies.

De gasten waren in de tweede helft duidelijk sterker. Zij lieten zien dat routine in het team belangrijk is. Conditioneel presteerde Drs. Vijfje ook beter. ZVV Den Haag had ook nog de pech dat er een speelster in een duel geblesseerd raakte en hierdoor ook uit viel.

Coach Havermans gaf na afloop aan dat ZVV Den Haag in een opbouwende fase zit met nieuwe speelsters , en met veel blessures. “Dan wordt het een uitdaging om het uiterste te verwachten van je speelsters. We zijn aan het bouwen aan een compleet en sterk team, maar als deze opbouw verstoord wordt, dan is het lastig. Neemt niet weg dat we de eerste helft hebben laten zien, dat we niet te onderschatten zijn. Alleen dat de gehele wedstrijd volhouden met maar twee wissels vraagt veel.”

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s Maarten Knol / Meerdere foto’s: www.Sportsnap.nl