Haagse hockeyploegen winnen avondwedstrijd

Seve van Ass in actie voor HGC, foto: Martin van Oostveen

De mannen van HGC en Klein Zwitserland hebben vrijdagavond hun wedstrijd in de Hoofdklasse gewonnen. Beide ploegen wisten hun duel met 3-2 te winnen.

HGC kwam thuis tegen Den Bosch binnen twintig minuten op 2-0 door twee doelpunten van Gordon Johnston. Vervolgens knokte de uitploeg zich naar 2-2 door doelpunten van oud Klein Zwitserland speler Koen Beijen en Austin Smith. Uiteindelijk was het aanvoerder Seve van Ass die HGC uit een strafcorner de 3-2 eindstand op het bord zette.

Klein Zwitserland speelde uit tegen Amsterdam en kwam ietwat verrassend op 0-2 door  twee doelpunten van Thomas Graig. Uit een strafcorner maakte Luke Dommerhuijzen 1-2. Na rust vergrootte de Haagse ploeg de voorsprong weer toen Camil Papa de 1-3 scoorde uit een strafcorner. De Amsterdammers zette Klein Zwitserland nog wel onder druk, maar verder dan 2-3 (Trent Milton) kwamen ze niet.

Zondag speelt Klein Zwitserland thuis tegen Oranje-Rood, HGC gaat op bezoek bij SCHC.

Redactie: Vyron Verkijk