Jonkies van ZVV Den Haag zwaar onderuit

De zaalvoetballers van ZVV Den Haag hebben in het eerste thuisduel in de Sportcampus Zuiderpark met 15-5 verloren van het geroutineerde FCK De Hommel. De Bosschenaren maken dit seizoen hun comeback in de eredivisie en wisten enkele internationals aan zich te binden.

Een jong onervaren team (ZVV Den Haag) tegen een wat ouder team met jarenlange zaalervaring (FCK De Hommel). De wedstrijd en onderlinge krachtsverhoudingen in een notendop. Het eerste kwartier ging het gelijk op en qua kansenverhouding had de thuisploeg meer verdiend dan de 2-3 tussenstand. In de laatste drie minuten voor rust gaven de Hagenaars nog drie tegentreffers weg.

Kansen
Na rust bleef ZVV Den Haag aanvallen en de kansen niet afmaken. Een kolfje naar de hand van de Bosschenaren die in de counter uiterst trefzeker waren getuige de 5-15 uitsla. Aan de werklust van de Haagse jonkies heeft het niet gelegen. Tegen tegenstanders zoals Hovocubo, Marlene, Lebo, Hommel en Eindhoven kan alleen gehoopt worden op een wonder. Kansen moet er wel zijn tegen Hoornsche Veerhuys (vorige week een 3-3 gelijkspel), Groene Ster en Volendam.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Frank van Leeuwen