ZVV Den Haag Vrouwen sensationeel naar bekerzege

De zaalvoetbalsters van eredivisionist ZVV Den Haag zijn na een 3-0 achterstand sensationeel teruggekomen tegen Estudiantes Zwolle. Het team van coach René Havermans verdiende de 3-4 overwinning op basis van goed voetbal in de tweede helft. De Haagse doelpunten kwamen van Priscilla Mesker, Samantha Chin-a-Sang, Priscilla de Vos en Samiya Kaaouane.

De drie nieuwkomers Linda Cabeza, Samiya Karoune en Priscilla Mesker lieten zich vrijdagavond in de drukbezochte WRZV Sporthal danig gelden. Vooral “Messie” lijkt een zaalvoetbalrevelatie te gaan worden voor de ploeg van René Havermans. Samen met gelegenheidsassistent-coach Stef Valk zag hij zijn aangeslagen ploeg in de 2e helft groeien naar een scorende ploeg met veel zelfvertrouwen.

Na een eerste helft met (te) afwachtend en apathisch spel herpakt ZVV Den Haag zich na rust, en toonde wilskracht en karakter. In minder dan 10 minuten tijd boog de ervaren ploeg van René Havermans de snel opgelopen 3-0 achterstand met indrukwekkend fel en gretig spel om in een sensationele bekerzege

In de zinderende slotfase viel de beslissing. Samiya Karoune haalde fenomenaal en vernietigend uit: 3-4. De vreugde bij de Haagse ploeg was groots en de bekerzege een feit.

Coach René Havernans was na afloop trots op deze teamprestatie. “We zijn in een opbouwende fase, maar als je als team dit neer kan zetten dan geeft dat een extra uitdaging voor de toekomst.”

Redactie: Ulis van Maanen