ADO Den Haag pakt op valreep verdiend punt bij TOP Oss

Na de thuiswinst afgelopen zondag tegen FC Eindhoven gingen de Hagenaars vrijdagavond op bezoek bij TOP Oss, een ploeg die net als de residentie bewoners tot dan toe negen punten had gepakt (3x winst en 2x verlies). De Hagenaars kwamen tweemaal op voorsprong, maar hielden na een 2 – 2 ruststand en een 3 – 2 achterstand uiteindelijk op de valreep toch nog een verdiend punt aan dit duel over (3-3).

Trainer Ruud Brood had zijn basisopstelling in vergelijking met de wedstrijd tegen FC Eindhoven op twee plaatsen gewijzigd. Hervé Matthys en Samy Bourard verschenen aan de aftrap in plaats van Jonathan Mulder en Moreo Klas. Al na twee minuten namen de Hagenaars de leiding door een kopbal van Thomas Verheijdt uit een voorzet van Sem Steijn. Vijf minuten later was het alweer gelijk door een kopbal van Stuy van den Herik uit een corner.

Na zo’n twintig minuten was Vicente Besuijen dicht bij de 1-2 maar zijn inzet werd knap naast getikt door keeper Norbert Alblas. Ruim zes minuten later nam de ploeg van trainer Ruud Brood opnieuw de leiding door een Belgische combinatie tussen Matthys die een afgemeten voorzet gaf op Bourard die de bal tussen de benen van de doelman van de thuisclub in het doel schoot. Ook van deze voorsprong kon de ploeg uit de Hofstad niet lang genieten want tien minuten voor rust was het Kai Tejan die de 2 – 2 achter Luuk Koopmans schoot waarbij zowel de verdediging van de Hagenaars als Koopmans er niet echt goed uitzag. Met deze stand brak dan ook de rust aan in het Frans Heesen stadion.Met twee ongewijzigde teams begon de tweede helft. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers maar een prima voorzet van Amar Ćatić werd door Bourard niet lekker geraakt waardoor die mogelijkheid onbenut bleef. Twee minuten later was het wel raak aan de andere kant door v.d.Herik die daarmee zijn tweede treffer te pakken had en de Ossenaren op een 3 – 2 voorsprong zette.Zes minuten voor tijd kreeg Sem Steijn een kans na een slecht weggewerkte voorzet door de Brabantse verdediging maar zijn inzet werd van richting veranderd wat resulteerde in een hoekschop die overigens niets opleverde. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd wisten de Hagenaars toch nog de verdiende gelijkmaker te realiseren door invaller Moreo Klas op een assist van Matthys zodat er een 3 – 3 eindstand op het scorebord te lezen viel.

Karakteristieken:
TOP Oss – ADO Den Haag: 3 – 3 (2 – 2)

Scheidsrechter: Joey Kooij

Scoreverloop: 2e min. 0 – 1 Verheijdt, 7e min. 1- 1 Stuy v.d.Herik, 24e min. 1 – 2 Bourard, 35e min. 2 – 2 Tejan, 61e min. 3 -2 Stuy v.d.Herik, 86e min. 3 – 3 Klas

Gele kaarten: Abdat (TOP Oss), Bourard (ADO Den Haag)

Toeschouwers: 1.553
Opstelling Top Oss: Alblas, Abdat (85/Fleuren), Lammers, Piqué, David, Stuy v.d.Herik, Kaak, Margaret (69/Margaritha), Sanches (80/Pata), Matthieu, Tejan (85/Leidsman)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Seedorf, Amofa,Kemper, Matthys, Steijn, Bourard (76/Rottier), Breinburg (68/Severina), Besuijen, Verheijdt (60/Klas), Ćatić (75/v.Mil)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOfans.nl