Voorburg CC grijpt naast landstitel

Voorburg CC zag zondag geen kans zijn tweede landstitel in de wacht te slepen. Het hield Punjab knap op 157 all out, maar zag vervolgens geen kans de benodigde 158 runs te maken voor de winst. Een domper na een goed seizoen. Punjab voerde voor de tweede keer in een week een Houdini-act uit en ging er alsnog met de winst vandoor.

Aanvoerder Bas de Leede won de toss en koos voor fielden. Een week geleden had Punjab immers eerst gefield en het VCC-totaal succesvol achterhaald. Nu zouden de rollen worden omgedraaid, waarbij het plan was het Punjab-totaal zo laag mogelijk te houden.

Stephan Myburgh bezorgde Punjab een snelle start, maar de eerste grote doorbraak kwam op 31 toen Viv Kingma de lefthander gevangen kreeg voor 24.  Op 53, 102, 104 en 125 rekende VCC achtereenvolgens vier broers Zulfiqar in. De belangrijkste was de prachtige bal waarmee Logan van Beek de midstump van Sikander Zulfiqar ontwortelde.

Daarna kwam er geen partnership van betekenis meer. Het was typerend voor VCC dat er zes bowlers werden ingezet die allen succesvol waren. Viv Kingma bowlde fantastisch en had met 2 voor 14 in acht overs de beste cijfers. Mohit Hingorani maakte als keeper drie slachtoffers. Hoewel er in de slotfase twee vangen werden gemist, maakte Punjab slechts 157 all out, een mager totaal en ogenschijnlijk alleszins haalbaar voor VCC.

Vechtersteam

Punjab heeft echter een vechtersteam dat zich nooit zo maar gewonnen geeft. Op diens tweede bal kreeg Tom de Grooth een edge. Het ‘hengelen’ leek besmettelijk, want ook de topbats de Leede en Engelbrecht werden gevangen op ballen buiten de offstump.

De 18-jarige Aryan Dutt (35) speelde een geduldige en volwassen innings, maar kreeg amper steun van zijn teamgenoten. Logan van Beek (19) sloeg een  mooie zes over het hoofd, maar werd gecleand door Sikander Zulfiqar (vier wickets), die deze week niet met het bat maar met de bal belangrijk was voor zijn team.

De late middle order van VCC was (weer) niet in staat Dutt de steun te geven die VCC broodnodig had. De nummers 7 tot en met 11 maakten samen maar 10 runs. Het doek viel op 107.

Na afloop waren vriend en vijand het erover eens: deze titel voor Punjab was verdiend. Negen punten voorsprong op VCC in de reguliere competitie; vanuit verloren positie toch winst in de preliminary final, en idem dito in de finale waarin ze kans zagen een magere score van 157 runs succesvol te verdedigen.

Voor VCC was dit een tegenvaller, maar de club heeft nog steeds de stijgende lijn te pakken. Bij de terugkeer in de Topklasse in 2019 werd het gemiddeld jonge VCC zesde, in 2020 derde en nu runner-up. Het ligt voor de hand dat de Voorburgers ook in 2022 graag weer zullen meedoen om de prijzen.

Redactie: Patrick de Leede
Foto: Aryan Dutt kreeg onvoldoende steun van zijn teamgenoten (foto: Catch of the Day BV)

Foto’s in carrousel Frank van der Leer, Meer foto’s op Sportsnap.nl