HRC speelt oefenduel op Rugbydagen tegen ’t Gooi


het tweede duel van de Haagsche Rugby Club tijdens de Haagsche Rugby Dagen was niet meer dan een veredeld oefenduel. In de eerste helft kregen de Haagse rugbyers maar liefst 4 trys tegen zonder daar zelf iets tegenover te stellen. HRC miste een flink aantal spelers in verband met verplichtingen bij Oranje. In de tweede helft speelde ’t Gooi  min of meer met het tweede team. Ook in het team van HRC werden er wat dingen uitgeprobeerd. In die nieuwe samenstelling was HRC de sterkere. Uiteindelijk scoorde Gooi nog 1 try en drukte HRC er 4 (dus eindstand 5 trys Gooi tegen 4 voor HRC).

Omdat het toernooi dit jaar door Corona (geen buitenlandse teams) een ander karakter had, is de Blechet beker dit jaar niet uitgereikt. Wel ontvingen de Nederlandse Studenten de sportiviteit prijs omdat ze de Haagsche Rugby Dagen op en buiten het veld extra glans hebben gegeven.

De dames van HRC, Xtreme, wonnen hun beide wedstrijden. Zij ontvingen de Ximena bokaal die ze dit jaar (die gegeven het tragische jaar dat zij hebben gehad) heel graag in ontvangst namen.

Redactie: Haagsetopsport.nl
Foto’s: Frank van Leeuwen

Meerdere foto’s: www.sportsnap.nl