ADO Den Haag pakt strijdend drie punten tegen FC Eindhoven

Na de twee opeenvolgende nederlagen tegen FC Emmen en NAC Breda ontvingen de Hagenaars zondagmiddag in het Cars Jeans Stadion het tot nu toe goed presterende FC Eindhoven.

De eerste helft was nauwelijks twee minuten oud toen Thomas Verheydt met het hoofd de paal raakte na een uitstekende voorzet van Amar Ćatic. Ook hierna waren de Hagenaars duidelijk de bovenliggende partij, waarbij de bezoekers zich gewillig terugtrokken op eigen helft en gokten op de counter. Rond de twintigste minuut was er een geweldige scrimmage in de zestien van de Eindhovenaren, maar de thuisploeg weigerde op dat moment de trekker over te halen. Achtereenvolgens Dhoraso Klas met een afstandsschot en Verheydt met een kopbal kregen de bal ook niet voorbij Nigel Bertrams in het vijandelijke doel. Zoals zo vaak in de voetballerij is dan één moment van onachtzaamheid voldoende om op achterstand gezet te worden, wat acht minuten voor rust dan ook realiteit werd door een goal van Jort van de Sande op aangeven van Barnabás Rácz. Toch werd dit niet de ruststand, want in de eerste minuut van de extra tijd was het Amar Ćatic die komend vanaf links de bal schitterend met zijn linkervoet in de bovenhoek liet verdwijnen zodat de rust aanbrak met een 1 – 1 score.

Na de rust was het eerste wapenfeit een afstandsschot van Sem Steijn maar dat leverde geen problemen op voor Bertrams. Hierna kreeg Steijn een kans door weifelend optreden van Bertrams op een voorzet van Vicente Besuijen, waarbij hij de bal uit zijn handen liet vallen, maar de middenvelder verprutste deze 100% kans. Nauwelijks twee minuten later kwamen de gasten weer op voorsprong door opnieuw van de Sande na slap ingrijpen van de Haagse defensie. De ploeg van trainer Ruud Brood drong daarna wel aan en werd in de 74e minuut geholpen door  Brian de Keersmaecker die Besuijen opzichtig in de zestien meter onderuit haalde waarna het voor Steijn een koud kunstje was om de 2 – 2 binnen te schieten. In het Haags kwartiertje, waarbij onder meer Samy Bourard inviel, toonde de thuisploeg karakter en trok uiteindelijk met 4-2 aan het langste eind. Bourard en Ćatic met zijn tweede treffer vonden het net achter de Eindhovense goalie. Opgemerkt moet wel worden dat Luuk Koopmans in het Haagse doel tot tweemaal toe bij een 3-2 voorsprong de gelijkmaker van de bezoekers voorkwam.

Al met al een verdiende overwinning voor de Hagenaars na twee nederlagen en een morele opsteker voor de komende twee uitduels tegen respectievelijk Top Oss en Jong PSV Eindhoven.           

         
Karakteristieken:

ADO Den Haag – FC Eindhoven:         4 – 2   (1 – 1)      

Scheidsrechter: Jannick van der Laan

Scoreverloop: 37  0 – 1 v.d.Sande, 45+1  1 – 1 Ćatic , 57  1 – 2 v.d.Sande, 73 Steijn ( pen), 78  3 – 2 Bourard,  87 4-2 Ćatic

Gele kaarten: Klas, Steijn, Verheydt, Kemper, Ćatic ADO Den Haag), v.d.Sande (FC Eindhoven)
Toeschouwers: 3.633

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, Kemper, Klas (59/Bourard),  Besuijen, Verheydt, Seedorf( 79/Komljenovic, , Breinburg (80/Severina), Amofa, Steijn, Catic, J.Mulder (66/ M.Mulder)


Opstelling FC Eindhoven: Bertrams, Amevor, Peijnenburg, Bogaerts, v.Son (86/v.Rosmalen), Dahlhaus (84/Huybers), v.d.Sande (58/Brym), Slegers, de Keersmaecker, Vermeulen, Rácz

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen