Voorbeschouwing VV Alkmaar – ADO Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel tegen Feyenoord. Vrijdag 3 september is er een nieuwe kans om de eerste zege te boeken, als de groengelen op bezoek gaan bij VV Alkmaar. Het wordt de elfde onderlinge confrontatie in competitieverband. Zesmaal was er een Haagse overwinning, tegenover twee nederlagen. De overige twee duels werden de punten gedeeld. Vorig seizoen eindigde de enige confrontatie in Noord-Holland in een overwinning. Een eigen doelpunt en treffers van Liz Rijsbergen, Jannette van Belen en Jaimy Ravensbergen brachten de eindstand op 1-4.

VV Alkmaar, dat een roerige voorbereiding kende met een trainerswissel begin augustus, is als hekkensluiter begonnen aan het nieuwe Eredivisieseizoen. Het elftal uit Noord-Holland verloor met 8-0 bij FC Twente. Dankzij het eerste doelpunt in Haagse dienst van Kirsten van de Westeringh speelde ADO Den Haag Vrouwen met 1-1 gelijk tegen Feyenoord.

“Het is niet de start waarop we hadden gehoopt,” kijkt Jannette van Belen terug op dat openingsduel. “We hebben onszelf te kort gedaan met één punt. We begonnen niet goed aan de wedstrijd, maar naarmate de wedstrijd vorderde zag je wel dat wij de overhand hadden en dat uitte zich ook in kansen. We moeten onszelf gaan belonen door de kansen af te maken, dan komt het dit seizoen helemaal goed. Het positieve uit de wedstrijd halen en er tegen VV Alkmaar weer staan met zijn allen.”

De 23-jarige voetbalster is bezig aan haar derde seizoen in de Residentie. “Ik denk dat ik vorig seizoen stappen heb gemaakt en wil dit aankomend seizoen voortzetten. Als ik naar mijn ontwikkeling kijk, ben ik nog niet waar ik wil zijn. Er valt nog genoeg te verbeteren,” zegt de spits, die in haar eerste twee seizoenen telkens zes officiële doelpunten maakte. “Ik wil een vaste waarde zijn voor het team en eis aankomend seizoen meer doelpunten van mezelf dan in de afgelopen twee seizoenen.”

Vrijdag tegen de hekkensluiter verwacht ze een wedstrijd met een dominant ADO Den Haag Vrouwen. “Wij moeten onze kwaliteiten laten zien en feller zijn in de duels. VV Alkmaar zal na vorige week iets goed willen maken, maar dat willen wij ook. De eerste drie punten van het seizoen moeten worden binnengehaald en daar gaan we alles aan doen. Het is aan ons om scherp te beginnen en de kansen af te maken.”

De wedstrijd VV Alkmaar – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 3 september gespeeld op het complex van AFC’34 in Alkmaar. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Ashton Tokromo