Samy Bourard keert terug bij ADO Den Haag

ADO Den Haag haalt met Samy Bourard een oude bekende in huis voor het komende seizoen. De 25-jarige Belg keert terug bij de Residentieclub, nadat hij in februari van dit jaar nog werd getransfereerd naar het Hongaarse MOL Fehérvár FC. Bourard wordt aanstaande donderdag medisch gekeurd, waarna hij zijn contract voor één seizoen in het Cars Jeans Stadion zal tekenen.

De middenvelder speelde onder meer bij Anderlecht in de jeugd, maar vierde in het shirt van STVV (Sint-Truiden) in 2017 zijn debuut in het betaalde voetbal. Na vijf officiële optredens voor de Belgische club verkaste Bourard in juli 2018 naar Eindhoven, waar hij in 63 wedstrijden 17 doelpunten noteerde. Na zijn komst naar ADO Den Haag in de zomer van 2020, vertrok hij na ruim een half seizoen naar MOL Fehérvár FC waar hij het seizoen verder afmaakte. Doordat zijn huidige contract werd ontbonden, neemt ADO Den Haag hem nu transfervrij over van de Hongaarse club.

In zijn eerste periode in het geel-groen kon Bourard niet rekenen op een vaste basisplaats, maar heeft destijds wel een goede indruk achtergelaten. Albert van der Dussen (Technisch manager a.i.): “We hebben Samy leren kennen als een productieve aanvallende middenvelder, die veel enthousiasme en voetbalplezier uitstraalt. Het afgelopen half jaar heeft hij zich, ondanks beperkte speelminuten, verder ontwikkeld in Hongarije en we zijn blij dat hij nu weer terug is om onze selectie te versterken.”

samy2

Foto ADO Den Haag

Ook Bourard zelf kijkt uit naar dit nieuwe hoofdstuk bij ADO Den Haag: “Ik heb een warm gevoel overgehouden aan de club en de supporters. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mijn avontuur bij ADO Den Haag een vervolg te geven en ik kijk ernaar uit om mezelf wekelijks te laten zien aan het publiek.”