Silicon Storks sluit reguliere competitie af met verlies in Hoofddorp

Na de winst donderdagavond van de Hagenaars traden de ploegen dit weekend nog tweemaal tegen elkaar aan. De wedstrijd zaterdag in Hoofddorp werd door de thuisploeg met 5-3 in haar voordeel beslist. De uitgestelde wedstrijd van zondagmiddag  die maandagavond werd afgewerkt eindigde eveneens in een overwinning voor Hoofddorp Pioniers, nu met de cijfers 5 – 9.

De wedstrijd van zaterdag kende tussenstanden van 1 – 1 (1e inning), 1 – 2 (3e inning), 3 – 2 (4e inning), 3 – 3 (6e inning) en  5 – 3 (8e inning) waarbij de Hagenaars in de laatste slagbeurt geen kans meer zagen om nog wat aan de achterstand te doen en dus bleef de marge twee punten in het voordeel van de thuisploeg.

Het breekpunt van deze wedstrijd lag in de 8e inning toen de Noord-Hollanders door een homerun van rechtsvelder Nathan Berkel twee punten over de thuisplaat zagen komen.

Voor de ploeg van coach Eugene Henson begon Twan Naessens op de heuvel en hij gooide in 3.1 innings 71 ballen waarvan er 40 als slagbal genoteerd konden worden,  in die periode moest hij drie punten incasseren. Lefty Angela Nelmerson maakte de wedstrijd vol en gooide in 4.2 innings 52 ballen waarvan er 37 als slagbal genoteerd werden. In deze periode moest hij twee punten toestaan.

Maandag

De thuiswedstrijd van zondag kon door de overvloedige regenval in de ochtend ‘s-middags geen doorgang vinden in Kijkduin en daardoor moest de ploeg van coach Eugene Henson maandagavond weer afreizen naar Hoofddorp omdat zoals bekend de Hagenaars op het Schapenatjesduin niet over een lichtinstallatie beschikken.

Tot de 6e inning ging verliep de wedstrijd goed voor de Kijkduin bewoners waarbij startend pitcher Darryl Jamoena slechts twee punten hoefde toe te staan en de Hagenaars zelf vier man over de thuisplaat wisten te brengen waarbij Jamoena in de zes innings dat hij op de heuvel stond 87 ballen gooide waarvan er 49 als slagbal genoteerd konden worden.

Hierna nam Naigel Martis het op de heuvel over en hij zag liefst vijf Noord-Hollanders over de thuisplaat komen zodat het scorebord in de 8e inning een 5 – 7 tussenstand aangaf. Aanvallend kon de ploeg van coach Eugen Henson niets meer uitrichten en zag Pioniers nog twee punten aan hun totaal toevoegen zodat er uiteindelijk een 5 – 9 eindstand op het scorebord te lezen viel.

Na Martis zagen de toeschouwers ook nog Yerson Rosalina en Jiairo Samboe de Haagse heuvel beklimmen.

Voor de reguliere competitie zijn de Hagenaars nu uitgespeeld en zijn in de eindstand op de zevende plaats geĂ«indigd. Volgende week donderdag (2 september) begint de degradatie poule waarbij Silicon Storks de nummer zes van de eindstand treft (DSS/Kinheim of Hoofddorp Pioniers). Op zaterdag 4 september vind de tweede wedstrijd van dit drieluik plaats op het Schapenatjesduin.            

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief (Fred Reuling)