The Hague Royals nog zoekende tegen met scherp schietende Friezen

The Hague Royals heeft in de voorbereiding op het komende seizoen weer geen overwinning weten te behalen. In een bij vlagen onderhoudend duel trokken de Friezen van Aris Leeuwarden aan het langste eind: 59-75.Het werd duidelijk dat de Hagenaars nog zoekende zijn naar de juiste combinaties om tot hogere scores te komen.

Gelijk vanaf het begin trokken de met maar liefst vijf Amerikanen spelende bezoekers fel van leer. Binnen twee minuten vielen er al drie driepunters door de Haagse basket, waarbij de Frieze schutters vrijwel ongehinderd konden aanleggen. Bij The Royals moest in de eerste helft bijna alles van de Amerikaan Bryce Smith komen . Met zijn soepele acties kwam hij in de eerste helft tot 17 punten en hij heeft  het in zich om een publiekslieveling te worden. Hij werd echter te weinig ondersteund door zijn teamgenoten die het vooral moeilijk vonden de vrije man te vinden om tot een schot te komen.

Pas in het tweede gedeelte van het eerste kwart kende The Royals een opleving en kwam terug in de wedstrijd. Aan het begin van het tweede kwart kwamen de Hagenaars zelfs langszij via twee bommetjes (3 punters) van de verder vrij bleek spelende Deividas Kumelis. Maar daarmee was het met  de Haagse dadendrang gelijk gedaan. Er werd aanvallend te onzorgvuldig gespeeld  met veel turnovers waar Aris gretig gebruik van maakte. Ook werden er verdedigend teveel onnodige fouten gemaakt die telkens strafworpen en dus punten voor de tegenstander opleverden.

Bij de bezoekers vielen vooral de Amerikanen op, met als absolute uitblinker de ontzettend handige Davis. Hij werd met 23 punten de man van de wedstrijd maar ook zijn maatje Ryan Logan wist wel raad met de geboden ruimte. Bovendien was de lange Shaquille Doorson onder de basketeen plaag voor de Haagse verdediging .

Nadat de Friezen in het 3e kwart tot meer dan 20 punten uitliepen was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Beide coaches lieten hun hele selectie aantreden en wedstrijdritme opdoen. Dat kwam de wedstrijd niet erg ten goede en het 4e kwart was dan ook meer rommelig dan goed. De wedstrijd liet zien dat The Royals op dit moment teveel afhankelijk zijn van de guards Lopes en Kumelis en de beide Amerikanen Smith en Carnaj. Smith werd daarbij topscorer aan Haagse zijde met 22 punten. Volgend weekend al is de kans om aan de automatismen  te werken als de return van deze wedstrijd in Leeuwarden wordt gespeeld.

VERMAKELIJKE VOORWEDSTRIJD TUSSEN OUD-INTERNATIONALS EN FAMILIE ACKERMANS

Voorafgaand aan de wedstrijd van The Hague Royals troffen een team van oud- internationals en de familie van Royals speler Tom Ackermans elkaar in een vermakelijk treffen. Terwijl op de tribunes het “Oe-Ah-Achermans” klonk waren het vooral de oud Oranje spelers die af en toe flitsen van vroegah lieten zien. Zo was er een no look pass achter de rug van Hagenees Daniel “Chip “ Jones die andere Oe-Ahs ontlokte en zorgvuldig uitgespeelde aanvalspatronen, zij het in een aangepast tempo. Stijf op de rand van de bucket stond good-old Henk Pieterse als vanouds zijn mannen te dirigeren. Het familieteam van de Ackermansen bood dapper tegenstand maar moest toch het hoofd buigen voor het Oranjegeweld. Opmerking van de dag bij een wissel: “wie verdedig jij?”. Ackermans!!!

Redactie: Ruud van de Graaf
Foto’s: SportSnap