DKC pakt één winstpunt tegen BC Duinwijck

Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen mocht het vlaggenschip van DKC aantreden tegen BC Duinwijck. Na een afgekapt coronaseizoen vorig jaar, was iedereen benieuwd hoe de verhoudingen dit jaar liggen.

Kopvrouw Manon Sibbald was hier na de wedstrijd kort en krachtig over: ‘Het was een stroeve start.’ Zelf kon ze helaas geen potten breken in de damesdubbel met Marlies Baan en in haar singel.

Het was te merken dat het team van de nieuwe coach Dennis Lens weer even moet wennen, ze werden namelijk met 1-7 aan de kant gezet door het team uit Haarlem. Daarnaast kampte het team ook met blessures en ziektes; kopman Mark Caljouw is deze week geopereerd en Tom Blinde was door een blessure ook niet in staat om te spelen.

Hierdoor was er wel genoeg ruimte aan debutant Andy Buijk om te laten zien dat hij klaar is voor de Eredivisie. Hij heeft zowel in de singel als de mix met Kiona van der Werf gestreden voor wat hij waard was, maar de Haarlemse tegenstanders waren helaas nog even een flinke maat te groot.
Diezelfde Van der Werf had in haar singel ook grote moeite met haar tegenstandster, maar hier lagen zeker kansen.

De herendubbel was de enige partij die echt nog spannend was en waar eventueel nog een punt te behalen viel, maar helaas moesten Michiel Kruijt en Gijs Duijs op het nippertje in twee sets hun hoofd buigen voor hun tegenstanders.

Het enige winstpunt van de avond staat op naam van Duijs en Charissa Kuiper. Zo werd de avond gelukkig nog enigszins hoopvol afgesloten.

Volgende week zondag zal het team van Lens in Groningen proberen zoveel mogelijk punten mee terug te nemen naar Den Haag. De wedstrijd begint om 14.30uur in Sportcentrum RUG & HG.

Redactie: Persbericht DKC
Foto’s: Ashton Tokromo