LTC Naaldwijk pakt resoluut het kampioenschap. UPDATE FOTO’s

Het Nederlands kampioenschap tennis voor de gemengde teams is verdiend gewonnen door LTC Naaldwijk. De Naaldwijkers, onder aanvoering van Jelle Sels waren zondag weer te sterk voor LTC Leimonias. Met een 4-2 winst is het de eerste keer dat LTC Naaldwijk met de coaches Michaèlle Krajicek en Arko Zoutendijk dit kampioenschap verdiend wonnen.

Onder aanvoering van Jelle Sels, die het afgelopen weekend al zijn partijen in de single en dubbel in winst omzette, stond voorop in de strijd tegen LTC Leimonias. Tim van Rijthoven werd tweemaal opzij gezet in de single-partijen tegen LTC Leimonias in dit weekend. Coach Mark Paul Burgersdijk van LTC Leimonias was verrast dat de heren zoveel partijen op het juiste moment lieten liggen in de competitie.

Daarentegen konden de dames van LTC Naaldwijk geen punten scoren in de finale-single partijen. Eva Vedder liep tegen haar eerste single verlies op in deze competitie, tegen de gedegen spelende Valentyna Ivakhnenko, waardoor de stand na de singles keurig gelijk was.

De stand van 2-2 was lichtelijk in het voordeel van LTC Naaldwijk, qua gespeelde sets. Gezien het scoreverloop van de gespeelde sets moest Leimonias dus de twee dubbelpartijen winnen. Verrassend was dat Naaldwijk met het damesdubbel de winst over de streep trok en het Westlandse feest kon beginnen, met het ontkurken van de Champagne flessen.

Redactie: Sportshoots.nl
Foto: SportSnap