Teleurstellend verlies ADO Den Haag vrouwen in en tegen Alkmaar

Na het toch wel teleurstellende gelijkspel van afgelopen zondag in eigen huis tegen debutant Feyenoord gingen de Haagse vrouwen vrijdagavond op bezoek bij VV Alkmaar. Deze tegenstander had zich ongetwijfeld een andere competitiestart voorgesteld dan de 8 – 0 nederlaag bij landskampioen FC Twente. Na een 0 – 0 ruststand trok de ploeg van trainer Sjaak Polak met 1- 0  aan het kortste eind.

Na ruim tien minuten was het ADO dat de eerste mogelijkheid kreeg via Wiëlle Douma, die uit een vrije trap van Romy Speelman naast het Alkmaarse doel kopte. In de twintigste minuut dachten de ADO vrouwen op voorsprong te komen door een schot van Nikki IJzerman in de verre hoek. Maar de scheidsrechter floot onterecht voor buitenspel. Doordat de thuisploeg zich massaal terugtrok op eigen helft, werd het voor de ploeg van trainer Polak steeds lastiger om een opening te forceren. Zo’n tien minuten voor tijd waren de Alkmaarse vrouwen dicht bij de openingstreffer. Uit een corner werd de bal maar net naast het Haagse doel gekopt. Vlak hierna scoorde ADO opnieuw. Maar ook deze goal van Kirsten Van de Westeringh uit een vrije trap van Speelman werd vanwege buitenspel afgekeurd. Ondanks de extra tijd van vier minuten brak de rust in Alkmaar aan met een 0 – 0 score.

Na de rust, waarbij Polak drie verse krachten had ingebracht (Amani, Van Belen en Looijen voor Rijsbergen, Vonk en Speelman), gingen de Haagse vrouwen weer driftig op zoek naar de eerste goal. Maar nog steeds wist de thuisploeg stand te houden en tegen alle verhoudingen in kwam de thuisploeg na zo’n twintig minuten zelfs op een 1 – 0 voorsprong door een afstandsschot van Alieke Tuin. Een kwartier voor tijd kreeg ADO een vrije trap. Maar de door Van de Westeringh geschoten bal belandde in de handen van de Alkmaarse doelvrouw. Ruim tien minuten voor tijd hield Barbara Lorsheyd ADO Den Haag in de wedstrijd door een fraaie redding bij een counter van de thuisploeg.  Ondanks een snoeihard schot van aanvoerder Gwyneth Hendriks, die door Femke Liefting uit het Alkmaarse doel gebokst werd en vervolgens de inzet van invaller Jolina Armani ook uit het doel werd gehouden, was het duidelijk dat de ploeg van Polak ondanks vijf minuten blessure tijd er niet meer in zou slagen om in ieder geval nog een punt aan deze wedstrijd over te houden.  Door deze nederlaag blijven de ADO Den Haag vrouwen nu steken op één punt uit twee gespeelde wedstrijden.             

Karakteristieken:

VV Alkmaar – ADO Den Haag:  1 – 0  ( 0 – 0)

Scoreverloop: 64e min. 1 – 0 Tuin;


Gele kaarten:  Verspaget (ADO Den Haag); Henschen (VV Alkmaar)


Opstelling VV Alkmaar: Liefting, Henschen, Mol, Stoop, Roosjen, Stoop, Breewel (74/Hansen), Kruijthof, Tuin (88/Nottet), Hulst (88/Papp), Maass Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Verspaget, Nelemans, Douma (70/Raaijmakers), Vonk (47/Amani),  v.d.Westeringh, Speelman (46/v.Belen),  Rijsbergen (46/Looijen), Ravensbergen (70/Selies), IJzerman

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief (Ashton Tokromo)