Samy Bourard: “Dat is blijkbaar typisch Hongaars dus ik had daar niets meer te zoeken”

Samy hoe verrassend is het om weer terug te zijn  in Den Haag ?

“Ik ben heel blij dat ik weer terug ben en dat had ik zeker niet verwacht maar ik ben er heel blij mee”.

Je bent in februari naar Hongarije vertrokken en dat is geen succes geworden. Van te voren heb je een gesprek met de trainer wat is er dan mis gegaan ?

“De trainer die mij op zijn voorspraak heeft gehaald was na een week al weer vertrokken en ik had een goeie band met hem we hadden elkaar al een paar keer gesproken  en ook met de directeur had ik een goeie band maar die was in juni ook weg dus was er niemand meer die bij het aantrekken van mij betrokken was. En onder de nieuwe directie en onder de nieuwe trainer was mijn rol al heel gauw uitgespeeld”.

Dus de nieuwe trainer zag het niet in je zitten !

“Nee dat is blijkbaar typisch Hongaars dus ik had daar niets meer te zoeken”.

Je bent vertrokken voor een paar ton (naar verluidt 3 ton, red.) en nu kom je transfervrij terug een lucratieve deal voor ADO !

“Ja wat dat betreft heb ik de club goed kunnen helpen !”.

Je bent begonnen bij Sint Truiden en hebt onder meer ook bij Eindhoven gespeeld en dat is de tegenstander van zondag !

“Ja speciaal, ik heb een paar goeie seizoenen gekend bij Eindhoven waar ik veel aan voetballen ben toegekomen en me heb laten zien aan Nederland en daar ben ik Eindhoven ook dankbaar voor. Ik ken nog wel een aantal spelers daar en ik verheug me erop dat ik ze weer kan zien”.

Wat weet je van het huidige Eindhoven ?

“Ik volg de KKD (Keuken Kampioen Divisie,red.) altijd al en ik weet dat Eindhoven een sterke en fysieke ploeg is waarbij er zo’n zeven á acht spelers rondlopen die ik nog ken”.

Vorig seizoen toen jij bij ADO zat was het nog op Eredivisie niveau nu een niveau lager kun jij aangeven wat in jouw optiek het grote verschil is ?

“Dat is toch vooral het tempo en de technische kwaliteiten van de spelers maar het is moeilijk om daar echts iets over te zeggen”.

Vorig seizoen stond je tien keer op het wedstrijdformulier waarvan twee keer voor de volle negentig minuten en je scoorde driemaal tegen Ajax, FC Twente en VVV Venlo dat lukt niet iedere ADO speler scoren tegen Ajax en FC Twente !

“Nee zeker niet maar voor mij is het niet belangrijk tegen wie ik speel  en tegen wie ik scoor ik moet gewoon goed spelen voor de club”.

Als je van jezelf je sterke punten zou moeten benoemen wat zijn die dan ?

“Ik ben een liefhebber met veel potentie die een assist kan geven en scorend vermogen heeft en ik probeer vaak de voetballende oplossing te vinden”.

Ook Hervé Matthys heeft bij ADO Den Haag getekend komt er een Belgische enclave bij de club !

“Nee we zijn pas met z’n tweeën maar Hervé ken ik goed, het is een goeie centrale verdediger en een linkspoot en ik heb met hem goeie periodes gekend bij Anderlecht in de jeugd tot aan de eerste ploeg en het is prima dat hij nu ook bij de club zit”.

Zit je zondag bij de selectie ?

“Dat weet ik nog niet de trainer heeft dat nog niet tegen mij gezegd maar ik hoop het uiteraard wel en qua ritme denk ik wel dat ik er klaar voor ben maar anderzijds denk ik ook  dat het stapje voor stapje moet gaan omdat ik toch een tijdje niet gespeeld heb dus we zullen zien. Maar ik verheug me ook  weer op de supporters die zijn echt top, bij de eerste wedstrijd tegen Jong Ajax die ik zag dacht ik wauw dat heb ik wel gemist”.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Tim Oosterheert (ADO Den Haag, media)