Haagse rugbyers openen eigen Dagen met nederlaag

De Haagsche Rugby Club is de traditionele opening van het rugbyseizoen, de Haagse Rugbydagen, met een nederlaag begonnen. Op het veld aan het Theo Mann Bouwmeesterpad verloren de Hagenaars met 12-10 van het Nederlands Studenten Team.

In de eerste helft nam HRC onder leiding van coach Marcello Melpignano een 5-0 voorsprong. Deze voorsprong werd na rust verdubbeld door een tweede try (10-0), waarna het Nederlands Studenten Team steeds vaker bij de Haagse tryline kwam. HRC zag het duel ook als voorbereiding op het nieuwe seizoen (HRC start op 11 oktober thuis tegen Hilversum) en liet maar liefst 27 spelers in actie komen. Onder hen ook vijf eerstejaars die hun eerste Haagsche Rugby Dagen als speler meemaakten.

Snijders
De tegenstander bleek na het laatste fluitsignaal de sterkste van de twee. Het Nederlands Studenten Team staat onder de bezielende leiding van oud-HRC-speler en –trainer Michiel Snijders en speelde open en fris. Dat ze altijd tot het allerlaatste moment blijven vechten bleek de laatste vier minuten. Het massaal toegestroomde publiek hield al rekening met een Haagse zege. Enkele minuten voor tijd drukten de studenten de aansluitende try (10-5). In de allerlaatste minuut hadden de gasten een mooie interceptie die ze verzilverden met een try en conversie met een 10-12 eindstand en een kleine Haagse kater als gevolg.

Komende zondag speelt de Haagsche Rugby Club haar tweede wedstrijd van de Haagsche Rugby Dagen. Om 16.00 uur is RC ’t Gooi de tegenstander.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto’s: Frank van Leeuwen

Meer wedstrijdfoto’s ga naar: SportSnap