Ruud Brood: “Als we zo’n actie elk half jaar hebben dan zijn we snel uit de zorgen”

Ruud, je begint met tweemaal winst (jong Ajax en FC Volendam) en de laatste twee wedstrijden verlies je (FC Emmen en NAC Breda), hoe moeilijk is het om met je groep die twee nederlagen te verwerken ?

“Beste wel moeilijk omdat ik vond dat we tegen Emmen zeker meer hadden verdiend en zo voelde het bij de groep ook en ook bij onze supporters en vorige week tegen NAC hebben we soms geleerd wat mannelijk voetbal inhoudt en wat persoonlijke fouten kunnen betekenen want daarna liepen we achter de feiten aan dat is vervelend en daarnaast heb je natuurlijk ook wat randzaken die van invloed zijn op een jonge groep en dan kan het zoals blijkt zeker wisselvallig zijn”.

Randzaken zeg je kan je daar iets meer over zeggen ?

“De laatste thuiswedstrijd hebben we een warming-up van drie kwartier gedaan omdat het licht uitviel en de situatie rondom Aaron Meijers speelde ook natuurlijk vorige week dus dat was al met al niet eenvoudig”.

Uiteraard ontken je dan inzake Aaron Meijers als daar door collega Jim van der Deijl (Omroep West, red.) een vraag over wordt gesteld maar je wist op dat moment zeker wel hoe de vork in de steel zat !

“Mooi hé dat jullie dat allemaal aannemen maar daar was totaal geen sprake van. Je gaat er niet om heen draaien . Die middag was die deal eraf en we hebben de wedstrijd gespeeld en ik zei ook tegen je collega dat ik niet heb meegekregen dat er contact was geweest maar wel op directie niveau ‘s-avonds en de volgende ochtend (zaterdagmorgen, r ed.) is het pas afgekaart.  Ik ga natuurlijk geen fles wijn cadeau geven”!  (weddenschap met Jim dat de deal al rond was, red.).

Zo duur is een fles wijn toch niet !

“Nee euro 2,50 maar ik denk dat hij pijn in z’n maag krijgt als hij ervan drinkt ! “.

Van de week is bekend geworden dat er twee spelers bij zijn gekomen (Matthys en Bourard, red.) hoe belangrijk zijn die versterkingen voor jullie ?

Ik denk heel belangrijk want we wilden vooralsnog Aaron Meijers niet laten gaan omdat hij een sterkhouder was maar op het moment dat hij toch weg is dan krijg je achterin wat onderbezetting en met Harvé Matthys kun je achterin wat meer uit de voeten en hij kan op verschillende posities spelen en dat heeft hij in het verleden ook laten zien en daarnaast heb je ook te maken met het financiële plaatje en datzelfde geldt voor Samy Bourard en als dat op je pad komt dat een speler die je een half jaar geleden hebt getransfereerd  nu weer transfervrij beschikbaar komt dan moet je dat niet nalaten.

Bovendien  mede gezien dat we wat problemen hadden op het middenveld zoals laatst met Breinburg dan is dat gewoon een goeie zaak”.

En ook niet onbelangrijk in het geval Bourard een winstgevende zaak ! (verkocht voor ca. 3000.000 euro en nu transfervrij, red.)

“Ja sowieso en als we zo’n actie elk half jaar hebben dan zijn we snel uit de zorgen . Verkopen en weer terughalen ! Maar ik denk ook dat het goed is dat hij weer voor ons gekozen heeft  want er waren meerde clubs in hem geïnteresseerd het is een jonge jongen en een aanvallende middenvelder dus zijn we erg blij met hem”.

Komende zondag komt FC Eindhoven op bezoek die je zelf ook al bekeken hebt, wat voor soort ploeg kunnen we verwachten ?

“Een behoorlijk volwassen en degelijke ploeg en in elk team zitten er altijd wel één of twee behoorlijke spelers en die hebben zij ook en ze zijn zeker niet te onderschatten, ze hebben uit bij Emmen gewonnen thuis tegen Volendam een punt gepakt. Maar we moeten het ook niet groter maken want we spelen thuis. Maar het geeft wel aan dat  je goed moet  blijven opletten, ik heb ze ook gezien bij Jong PSV uit waar ze verloren dus we hebben wel een beeld van ze waar we ons zo goed mogelijk op voorbereiden”.

Even terug naar die aanwinsten deze week, zijn jullie nog specifiek op zoek naar linksbenige spelers ?

“Nee niet links Smeulers (was proefspeler die inmiddels weg is, red.) trainde bij de 0-21 en zo laat je een aantal spelers wel komen en dat zegt wel iets want anders zaten ze wel al bij de eerste selectie maar goed je weet nooit waar je tegen aanloopt. We hebben wel een beetje onderbezetting rechts achterin dat kunnen we niet ontkennen maar dat heeft uiteraard ook te maken met de financiële beperkingen waar we tegen aanlopen en hopelijk kunnen we binnen afzienbare tijd witte rook laten zien”.

Desondanks ben je als ADO zijnde toch in staat twee spelers te halen !

“Jawel maar dat heeft onder meer te maken met een heleboel regelgeving want als je kijkt naar hoeveel spelers we al hebben moeten laten lopen dan is dat niet misselijk maar dat kon ook niet anders gezien de financiële perikelen en dan kom je in een andere categorie spelers terecht en dan kan je zoals nu het geval is Bourard terughalen maar je moet alles in perspectief blijven zien want je hebt te maken met een herstructureringsdeskundige dus je kan niet zomaar even zeggen we halen even vijf spelers want dat kan dus echt niet”.

Even naar de personele bezetting voor komende zondag . Is Breinburg wel beschikbaar ?

“Ja die is beschikbaar”.

Is John Goossens ook beschikbaar”?

“Ook”

Wordt het een moeilijke keuze ?

“Nee ik heb zoveel keuzes te maken en veel jonge honden willen spelen en dan ga ik niet in op één positie maar Breinburg gaat wel spelen”.

Redactie: Rob Blankenstein