Ruud Brood: “De veerkracht die ze tonen is ook een compliment waard”

Ruud, gefeliciteerd. Eind goed al goed maar wat hebben jullie het jezelf onnodig moeilijk gemaakt !

“Ja dat is een understatement. In de eerste helft keek ik op de klok en die stond op 37 minuten en tot die tijd speelden we, vond ik tenminste, gewoon goed en hadden we twee goals moeten maken”.

Eigenlijk al na twee minuten met die kopbal van Thomas (Verheydt, red.) op de paal !

“Ja daarom, we waren er toen al dichtbij en ook die bal van Sem Steijn die terug gelegd werd en daarna geblokt was een flinke kans. De drang naar voren was goed alleen dan krijg je één moment dat we tegen een counter aanlopen. Eindhoven mag je gewoon niet onderschatten ze hebben het Emmen en Volendam ook heel moeilijk gemaakt maar we hebben onszelf in die eerste helft gewoon tekort gedaan en gelukkig scoor je dan nog de gelijkmaker. Twee keer achterkomen tegen zo’n tegenstander is best heel moeilijk en zeker als ze zo inzakken maar complimenten aan de jongens”.

Je hebt Eindhoven een aantal keren bekeken, het beeld wat je had van die ploeg werd dat nu ook bevestigd ?

“Ja zonder meer, ze kunnen heel gegroepeerd spelen en ze hebben ook individuele kwaliteiten in de persoon van ondermeer Sleegers en een Van Son die vanuit het middenveld er snel uitkomen en tegen zo’n ploeg moet je eigenlijk op voorsprong komen want in de eindfase liepen ze er een paar keer zo doorheen bij ons maar als je kijkt is het gewoon een verdiende overwinning. Als neutrale kijker zal je genoten hebben maar het moet gewoon beter bij ons”.

Het blijft tot een kwartier voor tijd 1-2 en dan krijg je, overigens een terechte strafschop, wat je als ploeg op dat moment over het dooie punt heen helpt !

“Dat was inderdaad een breekpunt want we hadden het op dat moment even moeilijk en bij die tweede goal van Eindhoven zag het er bij ons ven niet goed uit maar die strafschop hielp wel 2-2  en toen kregen onze jongens weer een boost en daarna moesten we wel wisselen en hebben we ook wat aanvallender gewisseld dus frisse jongens er in en dal leverde een paar goals op”.

Samy Bourard komt erin en hij scoort tegen z’n oude club dat zie je vaak in de voetballerij is dat iets ondefinieerbaars hoe kijk jij daar tegen aan ?

“Ik denk dat het ook vaak te maken heeft met de motivatie en ik heb het er ook met hem voor de wedstrijd over gehad en ik weet wat hij kan en hij wilde heel graag en daarnaast heeft hij aanvallende drang en kwaliteiten. Hij moet nog wel wat sterker worden maar het is altijd mooi om te zien dat hij dan een goal maakt”.

Even over je doelman bij die 3-2 houdt hij jullie twee keer in de wedstrijd !

“Ja klopt maar dat was ook weer het gevolg van slordigheid bij ons we gaven geloof ik een assist aan Eindhoven maar gelukkig blijft Luuk (Koopmans, red.) goed kijken blijft heel stabiel en hij herpakte zich na die fout bij de 1-2 en hield ons inderdaad op dat moment in de wedstrijd maar dat typeert ook weer de wisselvalligheid van deze groep”.

Wat ook een heel groot pluspunt is dat je mentaal overeind blijft want een kwartier voor tijd sta je wel met 1-2 achter !

“Absoluut de veerkracht die ze tonen en dat is ook een compliment waard en als je kijkt met wie we stonden de laatste fase met bijvoorbeeld  Sacha (Komljenovic, red.) op rechts want er waren wat kramp probleempjes en tegelijkertijd als je het zo weet om te buigen dan ben je heel erg blij dat het weer de goede kant opgaat en dat geldt natuurlijk ook voor onze supporters”.

Opvallend je krijgt vijf gele kaarten en zelf krijg je er ook nog een !

“Ja ik vond dat deze scheidsrechter heel snel kaarten trok waar hij trouwens ook om bekend staat”.

Dat bleek ook want hij trok de eerste al na drie minuten en dan zet je als scheidsrechter gelijk de toon en kun je niet meer terug, eens ?

“Dat zeiden wij langs de kant ook als je zo begint dan kun je niet meer terug en dat zei ik ook in de rust van pas op dat je niet een tweede kaart pakt want dan is het rood. Maar in de tweede helft was hij wat rustiger maar dan krijg ik zelf ook nog een kaart omdat ik in zijn ogen wat te fanatiek aan het coachen was”.

Het was toch ook broodnodig deze winst na twee nederlagen op rij ?

“Klopt en het helpt altijd mee in de ontwikkeling van het team en zeker hier thuis, je zag ook weer de drang die we hadden het was  gewoon dik verdiend en dan is het ook mooi dat je twee keer vanuit achterstand terugkomt”.

Redactie: Rob Blankenstein