Interview met Gregor Breinburg na ADO Den Haag – Eindhoven

Gregor Breinburg: “In de KKD gaat het meer om strijd en als je een goed plan hebt komt de kwaliteit vanzelf bovendrijven”

Gefeliciteerd, als ik zeg dat jullie het jezelf onnodig moeilijk hebt gemaakt wat zeg jij dan ?

“Klopt in de eerste helft beginnen we gewoon goed en krijg je een aantal kansen maar helaas scoor je dan niet en dan krijg je daarna een goal tegen maar gelukkig maak je dan in de extra tijd nog de 1-1 en dn ga je de rust in. Daarna vind ik dat we wat slapper aan die tweede helft beginnen we zijn dan wat minder fel en reageren wat later en krijg je weer een goal tegen wat gewoon zonde is maar dan rechten we toch onze rug en krijg je een strafschop mee en daarna kantelt de wedstrijd”.

Dat was inderdaad het breekpunt want tot die strafschop had je niet het gevoel dat ADO snel op die 2-2 zou komen, of wel ?

“Na die penalty krijg je weer een boost en gaan de supporters nog meer achter ons staan en ga je nog wat extra geven en dan pakt het alsnog goed uit”.

Aan deze wedstrijd begin je na twee nederlagen op rij, zat er meer druk op met de wetenschap van die twee nederlagen ?

“Nee ik denk het niet je wil gewoon winnen en het zou uiteraard niet fijn zijn als je drie keer achter elkaar verliest en als je in een seizoen iets wil bereiken dan moet je zeker thuis winnen. We hebben nu ook wat versterkingen erbij en daarnaast met de supporters die we hebben moet dat goed komen”.

Je stond weer in de basis nadat je twee wedstrijden gemist had door blessureleed wat mankeerde je precies ?

“Ik had last van mijn achillespezen en die bleken ontstoken te zijn waardoor ik niet aan kon zetten en ook niet af kon zetten dus het ging gewoon niet lekker en natuurlijk was dat balen want je wil gewoon alles spelen. Maar soms moet je ook voorzichtig zijn met je lichaam en zeker ook omdat ik lange tijd niet gespeeld en getraind had “.

Waar merk je dat met name aan ?

“Vandaag merkte ik dat met name. De eerste wedstrijd tegen Jong Ajax heb ik 77 minuten gespeeld, tegen Volendam de hele wedstrijd en dan kom je lekker in je ritme en dan raak je geblesseerd en dat is toch weer een teleurstelling. Daarna mis je weer twee wedstrijden, maar goed ik was vandaag in ieder geval blij dat ik weer kon starten en het was voor mij heel belangrijk want ik wilde niet nog drie, vier wedstrijden wachten”.

Jullie hebben een jonge groep jij bent een van de ouderen merk je omdat deze groep zo jong is dat er af en toe verkeerde keuzes worden gemaakt ?

“Ja maar het zijn ook leer momenten sommigen hebben Eredivisie ervaring maar de meesten hebben dat niet en de KKD (Keuken Kampioen Divisie, red.) is gewoon een andere divisie met een ander niveau een daar worden andere dingen gevraagd dan in de Eredivisie daar is het meer tactisch en in de KKD gaat het meer om strijd en als je een goed plan hebt dan komt de kwaliteit vanzelf bovendrijven en daar moeten we gewoon nog naar op zoek gaan maar ik heb er wel een goed gevoel over nu met een Samy (Bourard, red) en een Hervé (Matthys, red.) die erbij gekomen zijn en jongens die voor de winterstop of wellicht daarna er nog bijkomen dan geeft dat al met al een goed gevoel”.

Hoe belangrijk is deze overwinning na twee nederlagen ?

“Ik denk dat deze overwinning heel belangrijk is ook in mentaal opzicht en zeker ook voor de spirit want als je deze verloren had dan is dat uiteraard niet fijn dus dit zijn hele belangrijke  punten en wat vandaag ook heel belangrijk was is de mentaliteit we zijn vaker op achterstand gekomen en nu hebben we bewezen dat we terug kunnen komen en mentaal sterk zijn en dat we tot het gaatje kunnen gaan en dat willen onze supporters ook zien en dan zien we aan het einde van de rit wel waar we staan”.

Redactie: Rob Blankenstein