Ook in Zwolle blijft ADO Den Haag vrouwen nog steeds zonder overwinning

De vrouwen van ADO Den Haag gingen vrijdagavond op bezoek bij PEC Zwolle. Voor de interlandbreak pakte de ploeg van trainer Sjaak Polak in eigen huis knap een punt tegen de vrouwen van Ajax. De thuisploeg verraste vriend en vijand door landskampioen FC Twente in Enschede met 1-4 het nakijken te geven waardoor de ploeg uit Overijssel in de reguliere stand voor aanvang van deze wedstrijd gedeeld koploper was met FC Twente. Ook na deze wedstrijd blijven de vrouwen uit Overijssel koploper want na een 0 – 0 ruststand trok de thuisploeg met 3 – 0 aan het langste eind.

Aanvankelijk ging het duel op het kunstgras van Be Quick in Zwolle nog gelijk op hoewel de formatie van trainer Sjaak Polak goed wegkwam toen Moïsa van Koot de binnenkant van de paal trof. Vervolgens was het Jaimy Ravensbergen die op een dieptepass van Kayra Nelemans haar inzet net naast het Zwolse doel zag verdwijnen. De bezoekers bleven aandringen maar Moon Pondes in het Zwolse doel lag bij mogelijkheden van Liz Rijsbergen en Ravensbergen in de weg waarna de rust aanbrak met een dubbelblanke stand.

Vlak na de rust sloeg de thuisploeg toe via Marushka van Olst en zo’n kleine tien minuten later was het 2 – 0 uit een vrije trap. De Haagse vrouwen kregen de kans op de 2 – 1 maar Liz Rijsbergen faalde oog in oog met de Zwolse doelvrouw. Tien minuten voor tijd viel het doek definitief toen Evi Maatman de eindstand op 3 – 0 bepaalde. Door dit verlies blijven de ADO vrouwen in de stand op de één na laatste plaats in de Pure Eredivisie vrouwen staan met twee punten uit vier wedstrijden. Volgende week vrijdag (1 oktober) komt PSV Eindhoven op bezoek in het Cars Jeans Stadion (aanvang: 19.30 uur).                  

Karakteristieken

PEC Zwolle – ADO Den Haag: 3 – 0    (0 – 0)         

Scheidsrechter: Kuiper

Toeschouwers: 300

Scoreverloop:  48e min. 1 – 0 v.Olst, 55e min. 2 – 0 v.Koot, 79e min. 3 – 0 Maatman

Gele kaarten: Hendriks, Ravensbergen (ADO Den Haag), Pruim (PEC Zwolle)

PEC Zwolle: Pondes, v.d.Vegt, Auée, Pruim, v.Koot, Diekman, v.Bentem (72/Tiemens), Noordman (86/Murray), v.Olst (86/Nassette), Banarsie (68/Maatman), Walk (68/White)


Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Hendriks, Raaijmakers, Nelemans, Verspaget, v.d.Westeringh, Douma (76/Vonk), IJzerman, v.Belen (86/v.Raay), Ravensbergen, Rijsbergen (68/Looijen)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: (Archief) Ashton Tokromo