ADO Den Haag na winst op Roda JC op drempel van periode kampioenschap

Na de 2-0 winst vrijdagavond van ADO Den Haag in het eigen Cars Jeans Stadion op Roda JC, een stand die ook al bij rust op het scorebord prijkte, zal volgende week vrijdag de beslissing vallen wie  de 1e periodetitel veroverd. Door de 3-0 winst van Excelsior op Jong PSV nemen de Rotterdammers momenteel de koppositie in met evenveel punten (16) als de Hagenaars alleen heeft Excelsior een beter doelsaldo (+ 9 t.o.v. + 5). De ploeg van trainer Ruud Brood gaat op bezoek bij MVV in Maastricht en Excelsior legt visite af bij NAC Breda.

De wedstrijd tegen de ploeg uit Kerkrade stond in het teken van Dani (21 jr.) die zoals bekend in de laatste fase van zijn leven verkeerd en een fanatiek ADO Den Haag supporter is. In de 21 e minuut van de wedstrijd werd deze even stil gelegd waarbij een emotioneel eerbetoon hem ten deel viel en bij menig toeschouwer het kippenvel op de armen stond.

Voor die 21e minuut hadden de Hagenaars al de leiding genomen via  een treffer van Sem Steijn die een  vrije doorgang had verkregen doordat Thomas Verheydt heel slim zijn lichaam goed gebruikte en een blok zette waardoor Steijn de bal (die licht getoucheerd werd) in de benedenhoek achter keeper Rody de Boer (oud ADO) schoot. Het eerste wapenfeit van de Limburgers was na een kwartier spelen maar het schot van Benjamin Bouchouari was een simpele prooi voor Luuk Koopmans in het Haagse doel. Een schot van Patrick Flücke zo’n tien minuten later tikte Koopmans knap uit de benedenhoek ten koste van een corner die overigens niets opleverde voorde ploeg uit Kerkrade. Vlak hierna breidde de thuisploeg de score uit naar 2 –  0 toen uit een corner van Steijn de bal op de rand van de zestien meter op de slof werd genomen door Boy Kemper waarna de bal in het vijfmeter gebied belande en Vicente Besuijen het laatste tikje kon geven en daarmee de tweede Haagse treffer aantekende.

Na de rust gingen de Limburgers op zoek naar de 2-1 en met name in de eerste vijftien minuten kwam de thuisploeg drie keer goed weg. Eerst was het Bryan Limbombe die een reuze kans verprutste door de bal naast te schieten. Daarna lobde spits Dylan Vente de bal knap over Koopmans  maar aanvoerder Kemper werkte op de doellijn de bal uit het Haagse doel en nauwelijks één minuut later had Limbombe bepaald pech toen zijn inzet op de lat uiteenspatte. Na dit offensief van de bezoekers kregen de Hagenaars de wedstrijd weer onder controle en was Besuijen dicht bij zijn tweede treffer maar tot tweemaal toe zag hij geen kans om in het vijfmeter gebeid de bal achter keeper De Boer te krijgen. Uiteindelijk hield de thuisploeg in het verder verloop van de wedstrijd simpel stand en kon na afloop een klein feestje in gang worden gezet.           

Karakteristieken:

ADO Den Haag – Roda JC:     2 – 0        (2 – 0)

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Scoreverloop: 7e min. 1 – 0 Steijn, 28e min. 2 – 0 Besuijen

Gele kaarten: –

Toeschouwers: 6.015

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Matthys, Kemper, Klas, Besuijen, Verheydt (63/Seedorf),M.Mulder, Amosa, Steijn (89/Komljenovic), Ćatić (69/Severina)


Opstelling Roda JC: de Boer, Marco, Jensen (46/Werker), Joppen, Absalem, Klaasen (79/Jubitana), Limbombe, Vossebelt (62/Emmers),(Vent(79/Cijntje), Pflucke, , Bouchouari (86/Lambrix))


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Martin van Oostveen