Klein Zwitserland verliest doelpuntrijk duel. Gelijkspel voor HGC

Klein Zwitserland heeft zijn competitiewedstrijd in de hockey Hoofdklasse Heren tegen Oranje-Rood verloren. In een doelpuntrijk duel werd de ploeg van coach  Omar Schlingemann met 3-5 verslagen. KZ werd in de eerste helft overklast door Oranje-Rood. Thomas Briels maakte met zijn backhand 1-0, waarna Jelle Galema met een rake klap de uitploeg op 0-2 zette. Vervolgens werd een strafcorner benut door Gijs Merrriënboer en scoorde Briels zijn tweede doelpunt waardoor het na 25 minuten al 0-4 stond. Met deze stand haalden de Hagenaars de rust.


In de tweede helft was Oranje-Rood uitgeraasd en kon Aki Käppeler een tegentreffer maken uit een strafcorner. Klein Zwitserland kwam met iets meer dan een kwartier te spelen zelfs op 2-4 door Australiër Tom Craig. Dat gaf de Hagenaars hoop, maar een paar minuten later vergrootte Jamie van Aart het verschil weer naar drie doelpunten. In de slotfase kon Camil Papa nog wel de 3-5 scoren voor de Hagenaars. Klein Zwitserland blijft door dit verlies op zes punten steken na drie wedstrijden en staat nu vijfde op de ranglijst.

HGC vecht zich terug

De mannen van HGC speelden in Bilthoven 2-2 gelijk tegen SCHC. De ploeg uit Wassenaar vocht zich knap terug in de wedstrijd waarin het na een kwartier 1-0 stond door Cédric Terwel en in de tweede helft op 2-0 kwam door Conor Empey. Maar lang liet HGC de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Een minuut later verkleinde Gordon Jonhston de achterstand en met een kwartier op de klok werd het zelfs de gelijkmaker (2-2, Alan Forsyth). Geen van beide ploegen kon vervolgens nog een vuist maken waardoor 2-2 de, terechte, eindstand was. HGC staat met vier punten uit drie wedstrijden zevende.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Archief