HRC wint bij Oemoemenoe

Kick off door HRC in de wedstrijd in Middelburg tegen Oemoemenoe om 15.00. Oemoemenoe laat een kans liggen om uit een penalty kick de eerste score te maken in de 13de minuut. Een penalty kick brengt HRC dicht bij de try line. Een tweede penalty kick houdt Oemoemenoe onder druk. Victor drukt de eerste try van de wedstrijd en Lorenzo schiet de bal tussen de palen. HRC leidt met 0-7. 20ste minuut.

Na goed voorbereidend werk van Ian sprint Lorenzo naar de try line voor een tweede try voor HRC. De conversie door Lorenzo gaat ook tussen de palen. Tussenstand nu 0-14. 27ste minuut.
Oemoemenoe weet ook een try te scoren, en ook de conversie wordt in punten omgezet. Nieuwe tussenstand 7-14. 29ste minuut.

Na een aantal goed off loads wordt Luc gevonden en hij brengt de bal tussen de palen voor een try en Lorenzo draagt zorg voor de conversie. Zo bereiken we een ruststand van 7-21.
Na een gewonnen line out komt de bal bij Jordi terecht en met zijn snelheid laat hij de verdediging van Oemoemenoe zijn hielen zien. Vervolgens kickt Lorenzo de bal tussen de palen. 7de minuut tweede helft.

Het voorbereidende werk van het team stelt Freek in staat om een nieuwe try te drukken en Lorenzo kickt de conversie tussen de palen. Tussenstand 7-35. 20ste minuut. Lorenzo is tot nu 100% in zijn kicks. En Floris drukt de volgende try na een off load door Jordi. En Lorenzo verzaakt niet. 7-42. 24ste minuut. Freek scoort de volgende try uit een pass van Jordi. De conversie is ook goed. Tussenstand 7-49. 29ste minuut. Eindstand 7-49. Mooie overwinning van HRC.