HGC wint eenvoudig. Verliespartijen voor hdm en Klein Zwitserland

Alle drie de Haagse ploegen in hockey Hoofdklasse Dames speelden zondagmiddag een thuiswedstrijd. Waar HGC het thuisvoordeel wist te benutten, verloren hdm en Klein Zwitserland hun wedstrijd.

Ten koste van Victoria wisten de dames van HGC op de Roggewoning te winnen met 3-0. HGC is deze Hoofdklasse competitie heel anders gestart dan het vorige seizoen. Vorige week al winst bij Kampong, vandaag hebben ze hun aanwezigheid op het hoogste niveau kracht bijgezet. Het was ook de eerste thuiswedstrijd voor Eva de Goede, dit leverde rondom het veld een echte “E-day” op. Veel jeugdige speelsters zien in deze Olympische topspeelster hèt voorbeeld voor hun eigen hockey carrière.

Energieke start

Victoria had een bijzonder energieke start, waarbij de Gazellen werden teruggezet op eigen helft. De cirkel werd meerdere malen bereikt, maar de afwerking was niet goed genoeg om er ook nog punten uit te slepen. Langzaam kwam HGC aan spelen toe en in het eerste kwart wist Giselle Ansley de score te openen. Het tweede punt kwam ook van een nieuwe naam bij HGC. Cécile Pieper zette na tien minuten in het tweede kwart de stand op 2-0.

Belangrijke rol voor Eva

Hoewel de Rotterdammers met volle overgave bleven spelen zetten werd de druk en het gevaar voor de thuisploeg niet hoger. Dirkie Chamberlain wist aan het begin van het derde kwart 3-0 te scoren. HGC kwam nog beter op dreef en ging daarna steeds tactischer spelen. Een belangrijke rol daarin was duidelijk voor Eva de Goede. Mooi spelopbouw en regelmatig een prachtige pass naar de voorlinie. HGC verhoogde de kansen daardoor, maar het leidde uiteindelijk niet tot een volgende treffer. Maar met deze score op het bord kon coach Robbert-Jan de Vos tevreden zijn over de prestaties tot nu toe.

Redactie en foto’s: Frank van der Leer. Meer foto’s op SportSnap

Landskampioen overklast hdm.

HDM kende tegen landskampioen Den Bosch een zeer slechte start. Na amper vier minuten kreeg Den Bosch een strafbal. Frédérique Matla stuurde hdm doelvrouw Julia Remmerswaal de verkeerde hoek in en maakte 0-1. Daarna bleek Den Bosch een maatje te groot voor de thuisploeg. Matla scoorde voor rust nog twee velddoelpunten en zorgde Imme van der Hoek voor een 0-4 ruststand.
Na rust gooide de ploeg van Ivar Knötschke de schroom van zich af, maar de Bossche vrouwen bleven veruit de bovenliggende partij. Jip Dicke maakte in het vierde kwart nog wel een eretreffer voor hdm en tekende zo voor de 1-4 eindstand. HDM heeft na twee speelronden nul punten en staat onderaan in de Hoofdklasse.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Frank van Leeuwen – Meer foto’s op SportSnap

Strafcorners doen KZ de das om

Ook Klein Zwitserland kende, net als hdm, een matige start. Tegen SCHC stond de Haagse ploeg al na zes minuten 0-1 achter toen Yibbi Jansen uit een strafcorner vanaf de kopcirkel trefzeker was. Klein Zwitserland kon pas vlak voor het einde van het derde kwart de 1-1 maken. Sophie van der Heijden scoorde de gelijkmaker namens de thuisploeg. Toch liep SCHC als verdiende winnaar van het veld. Jansen deed, met haar tweede doelpunt uit een strafcorner, definitief de deur op slot voor KZ. Na twee wedstrijden staat de promovendus nog wel knap zesde.

Redactie: Vyron Verkijk
Foto’s: Erik de Kleijn