Dunlop DKC overtroeft GS BC Amor

Het vlaggenschip van Dunlop DKC heeft zondagmiddag me gemakt 8 punten mee terug genomen vanuit Groningen. Volgens kopvrouw Sibbald had de ploeg ‘wat goed te maken na de nederlaag van vorige week’. Dit is zeker gelukt.

Zelf speelde Sibbald wegens ziekte maar één wedstrijd, de eerste damesenkel. Deze won zij erg overtuigend. Ook de andere wedstrijden gingen overtuigend naar het team van coach Dennis Lens. Sibbald: ‘We hebben vandaag allemaal echt een hoog niveau badminton laten zien. Alleen Tom (Blinde) had een 3-setter nodig, voor de rest hebben we alles redelijk eenvoudig gewonnen.’

Gijs Duijs en Michiel Kruijt en Charissa Kuiper en Marlies Baan mochten aftrappen met de dubbels. Zowel de heren als de dames hadden vrij weinig moeite met hun Groningse tegenstanders, waardoor er al snel 0-2 op het scorebord stond in het voordeel van de Hagenezen.

Kruijt deed in zijn single hetzelfde als in de dubbel en zoals benoemd sloeg ook Sibbald eenvoudig haar single binnen, waardoor het in een mum van tijd 0-4 stond. Blinde had in de tweede herenenkel meer moeite met zijn buitenlandse tegenstander Marian Liptak, maar gelukkig wist ook hij op tijd orde op zaken te stellen. Baan speelde daarnaast zeker in de eerste set de sterren van de hemel, waardoor er met een 0-6 voorsprong aan de mixen werd begonnen.

Vorige week hadden Duijs en Kuiper voor het enige winstpunt gezorgd, dus ook deze week werd er op winst in hun gemengddubbel gerekend. Gelukkig stelden zij niet teleur en waren zij de baas op de baan. Op de andere baan lieten ook Kiona van der Werf en Andy Buijk zien heer en meester te zijn op de baan. Met 12-21 en 7-21 werd de tegenstander aan de kant gezet.

Hiermee is de zure appel van vorige week gelukkig snel vergeten. De volgende wedstrijd van Dunlop DKC 1 is zaterdag 25 september om 19.00uur. In de VELO hal wacht de gelijknamige ploeg onze Haagse ooievaars dan op. Kom hen vooral aanmoedigen!