Handballers Hellas beginnen seizoen met simpele overwinning

In een hopelijk voor de laatste keer minder volle sporthal dan gebruikelijk nam Hellas het op tegen V&L uit het Limburgse Geleen. Na een sterke start stonden de Zuid-Hollanders meteen met 4-0 voor en leek het een gemakkelijke avond te worden. V&L kwam mede door een aantal treffers van Yakko Bannink echter dichterbij en met een 10-9 stand gingen beide partijen naar de rust.

In het tweede bedrijf kwam V&L bij 11-11 nog wel op gelijke hoogte maar daarna nam Hellas opnieuw afstand. 5 goals op een rij zorgden voor de 16-11 tussenstand en daarmee verdween alle spanning uit de wedstrijd. De marge liep nog op naar maximaal 7 goals verschil bij 21-14 en dus was Hellas praktisch zeker van de overwinning. Na 60 minuten spelen stonden de cijfers 23-17 op het bord en dus pakken de Hagenezen hun eerste punten. Volgende week wacht het uitduel met DFS Arnhem dat na de 20-34 uitzege op Dynamico de eerste koploper is in de eredivisie.

Redactie: Loek van Bergen en Henegouwen
Foto’s: Jet van Bergen en Henegouwen