Weer bekerwinst voor Haagse waterpolosters

Waterpolo Den Haag speelde de tweede poulewedstrijd van de ManMeer! Cup uit in Leiden. Ditmaal tegen het 3e team van ZVL-1886, uitkomend in de reserve eredivisie. Met een regelmatig scoreverloop, werd een verdiende 12-3 overwinning geboekt door de Haagse dames (periodestanden: 1-3; 1-4; 1-2; 0-3).

In het smalle Leidse bad, werd de wedstrijd al snel naar de hand gezet in het voordeel van Waterpolo Den Haag. De verdediging, onder leiding van keepster Larissa Kuijpers (die ook een strafworp keerde), was goed georganiseerd en zodoende kon Den Haag aan de andere kant rustig de score verder uitbreiden. 

Met de twee overwinningen op zak, staat Waterpolo Den Haag inmiddels op de eerste plaats in de ManMeer!-Cup bekercompetitie. Volgende week spelen de Haagse dames de derde bekerwedstrijd, thuis tegen Katwijk. De wedstrijd start om 17:50 uur in het Hofbad. 

De Haagse doelpunten werden gescoord door: Amber van Veen (4x), Julia van der Graaf (3x), Sarah van der Lem, Emilie van Zeggelaar, Simone Eijk en Sytske van der Laan (allen 1x).

Redactie: Frank van Leeuwen
Foto: SportSnap