Drie maal gelijk voor Haagse dames hockey teams

foto archief

In de hockey Hoofdklasse dames hebben alle drie de Haagse teams hun derde competitiewedstrijd met 1-1 gelijk gespeeld.

HDM deed dit in een uitwedstrijd tegen Kampong. Het kwam nog wel op een – achterstand, maar routinier Pien van Nes kon de stand gelijktrekken. Zo heeft hdm, dat vorig jaar nog de play-offs haalde, haar eerste punt van het seizoen binnen.

Daar waar hdm haar eerste punt pakte, leed HGC voor het eerste dit seizoen puntverlies. HGC deed dit in een uitwedstrijd SCHC. Dirkie Chamberlain zette HGC in de tweede helft nog wel op voorsprong uit een strafbal. Maar strafcornerspecialiste Yibbie Jansen trok de stand weer gelijk naar 1-1.

Ook Klein Zwitserland mocht niet meer dan 1 punt bijschrijven na hun wedstrijd tegen Oranje-Rood. KZ kwam in de eerste helft nog op achterstand, maar kon dit in de tweede helft recht zetten. Sophie van der Heijden tekende voor de gelijkmaker. Zondag is speelronde vier in de Hoofdklasse