HGC wint Haagse derby van Klein Zwitserland

De enige stadsderby in de heren Hoofdklasse hockey is zondagmiddag gewonnen door HGC. In een thuis duel won de ploeg van coach Paul van Ass met 2-1 van Klein Zwitserland.

De bezoekers kwamen na 30 minuten nog wel op 0-1 door een tip-in van Albert Bertrán. Dit was wel tegen het spelbeeld in. In het eerste half uur wist HGC twee veldkansen en drie strafcorners niet te benutten.
In de tweede helft bleven de Gazellen de bovenliggende ploeg en werden de kansen wel benut. Gordon Johnston pushte na drie kwartier eindelijk wel een strafcorner binnen, waarna Zach Wallace de eindstand op bepaalde op 2-1.

Na vier wedstrijden in de Hoofdklasse heeft HGC nu zeven punten uit vier wedstrijden, KZ heeft er zes. Hiermee staan beide ploegen in de middenmoot.

Redactie Vyron Verkijk

Foto’s www.sportsnap.nl