Amsterdam D1 en HGC H1 winnaars ABN AMRO Hockey Weekend 2021
De tweede editie van het ABN AMRO Hockey Weekend is een feit. Na de afgelaste editie van 2020 vanwege het coronavirus, konden zowel de Dames- als Heren Hoofdklasse teams dit jaar gelukkig wel weer in actie komen op het ABN AMRO toernooi als opening van het seizoen. Ook deze editie werd er tijdens het finaleweekend gestreden om de titel op de velden van HC Rotterdam. Dit jaar kwamen de dames van Amsterdam en de heren van HGC het sterkst uit de strijd. Naast het welbekende toernooi vond dit jaar ook het Tulp Kick-Off Event zaterdagavond plaats waarbij alle Hoofdklasse teams een voorbeschouwing op aankomend seizoen aangingen met Tom van ’t Hek als dagvoorzitter.

In de halve finales die op zaterdag werden gespeeld, knokten de dames van promovendus KZ zich op zeer knappe wijze naar de finale door te winnen van Victoria met 2-1. Amsterdam won eveneens met 2-1 van SCHC en stelden daarmee ook een plek veilig in de strijd om de ABN AMRO Cup. Het brons werd bemachtigd door SCHC, dat Victoria met 4-3 versloeg.

Dames finale
Zondagochtend druppelde, de op dat moment al zonnige tribunes van het stadion van HC Rotterdam vol. Na zeven minuten in het eerste kwart werd de eerste goal gescoord voor Amsterdam door Maria Verschoor. Vanaf dat moment was het een redelijk vlakke wedstrijd waarin door beide teams weinig kansen werden gecreëerd.

In de laatste minuten kwam daar verandering in toen KZ nog twee strafcorners uit de wedstrijd wist te slepen. Echter werden deze beide niet benut wat resulteerde in winst voor de dames uit de hoofdstad.

Heren finale
Ook dit jaar stonden de heren van Amsterdam in de finale van het ABN AMRO Hockey Weekend. Dit jaar namen zij het in de strijd om de Jan Hagendijk Trofee op tegen HGC. Na een bloedstollende wedstrijd waarbij de teams gelijk opgingen en de verwachting groot was dat het tot shoot-outs zou komen, was het uiteindelijk Alan Forsyth die HGC de overwinning bezorgde.


Fotograaf: Marjo van de Peppel – Kool