Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer op medaillekoers

Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer (foto) hebben ook hun tweede poulewedstrijd gewonnen. Zij wonnen met 21-14,21-14 van de Argentijnen Julian Amada Azaad en Nicolas Capogrosso en staan daardoor met één been in de achtste finales.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink verloren hun tweede groepswedstrijd. De Chinezen Xue Chen en Wang Xinxin (20) trokken met 19-21,31-29,15-13 aan het langste eind.

De Haagse windsurfer Kiran Badloe heeft op de derde dag van het zeilen in de RS:X-klasse de koppositie heroverd. Badloe scoorde een tweede, vierde en eerste plaats. Badloe heeft nu acht punten voorsprong op de Italiaan, die eerder dit jaar op zilver won op het EK achter Badloe.

Windsurfster Lilian de Geus bezet na de derde dag in de RS:X-klasse de vijfde plaats in Enoshima. Met een derde, vierde en vierde plaats kroop ze dichter naar het erepodium. De wereldkampioene heeft met nog drie races en de medalrace voor de boeg.

In de 49erFX-klasse beleefden Annemiek Bekkering en Annette Duetz met twee eerste en een zesde plek een goede dag. Het leverde hen een tweede plaats in de tussenrangschikking. In de 470-klasse presteerden Afrodite Zegers en Lobke Berkhout matig met een teleurstellende elfde en twaalfde plaats.

Badmintonner Mark Caljouw (van het Haagse DKC) heeft achtste finales bereikt. De Rijswijker won ook zijn tweede groepsduel en werd daardoor groepswinnaar. Tegen Sai Praneeth uit India werd het 21-14,21-14. Caljouw neemt het in de achtste finales op tegen Kevin Cordón uit Guatemala.

De Nederlandse hockeyers hebben hun tweede zege geboekt. De Canadezen werden met 4-2 verslagen. De ploeg van bondscoach Caldas speelde kwam op voorsprong door treffers van Bakker en Brinkman. Nadat Canada de aansluitingstreffer had gemaakt, zorgden De Mol en Pruyser voor de 4-2 eindstand.

De Oranje vrouwen wonnen ook hun derde duel. Zuid-Afrika werd met 5-0 verslagen. De hockeysters zijn daarom al verzekerd van een plek in de kwartfinales. Al na 16 seconden passeerde Matla de Zuid-Afrikaanse doelvrouw, waarna Matla, Keetels, Albers en Verschoor de ruime zege veilig stelden.

De voetbalsters wonnen hun derde duel met 8-2 van China. Oud- ADO Den Haag speelsters Beerensteyn en Pelova waren ieder met een treffer succesvol. De Oranje leeuwinnen eindigden als eerste in hun poule. Vrijdag staat in de kwarfinales het duel tegen wereldkampioen VS op de rol.