Geweldige entree van Klein Zwitserland

Klein Zwitserland  wist in hun eerste hoofdklasse duel sinds 9 jaar, het Roterdamse Victoria met 2-3 te kloppen.

Bij aanvang van dit nieuwe seizoen is er veel over gesproken. Klein Zwitserland werd op basis van drie gewonnen promotieklasse wedstrijden in het vorige seizoen gepromoveerd tot de hoofdklasse competitie. “Als je op deze manier op het hoogste niveau terecht komt, ben je het dan wel waard?”. Nou dat hebben ze laten zien.

De wedstrijd begon heel gelijkwaardig. Victoria had zich voor deze competitie versterkt met twee Argentijnse speelsters: Victoria Sauze Valdez en Julieta Jankunas. Maar ook Nina van der Marel (hdm) en Julia Verschoor waren als versterking toegevoegd. Het Rotterdamse team liet zien dat ze er klaar voor waren.

Maar toch bracht Suzanne de Vries met een strafcorner de Steenbokken op voorsprong. Aan de andere kant wist Yentl Leemans ook door een strafcorner Victoria weer langszij te brengen.

Het klapstuk kwam na de rust. De ploeg van Jorge Nolte kwamen geladen het veld op en in een paar minuten tijd zette Tessel Huibregsten en Meike Tjaberinga een prachtige 1-3 op het bord. Victoria liet in de verdediging steken vallen en had moeite om te herstellen van deze inzet. De wedstrijd bracht daarna kansen over en weer en in het laatst kwart wist Marise Weijschede nog een punt te maken voor Victoria, maar het eindsignaal kwam te vroeg om door te drukken tot een gelijkspel.

Een prachtige start voor het fanatieke Haagse team. Coach Jorge Nolte zei na afloop: “Als je maar meer energie in de wedstrijd stopt dan je tegenstander dan zie je wat er gaat gebeuren. 

Redactie en foto’s: Frank van der Leer
Meer foto’s op SportSnap

Eva de Goede helpt HGC aan winst

HGC heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse dames gewonnen. In Utrecht werd Kampong met 1-2 verslagen. Bij HGC maakte Eva de Goede haar debuut. De 2-voudig Wereldspeelster en meervoudig Olympisch kampioene kwam dit seizoen verassend over van Amsterdam.

HGC had in de eerste helft het beste van het spel. Dit leverde ook een aantal kansen op, toch was de openingstreffer voor de thuisploeg. Vlak voor rust schoot verdedigster Vanessa Blockmans in de 1-0 binnen uit een strafcorner.

In de tweede helft bleef de ploeg van coach Robbert-Jan de Vos de bovenliggende partij. Dirkie Chamberlain maakte dan ook de verdiende gelijkmaker (1-1) . Niet kort daarna werd er nog een goal van haar afgekeurd, omdat een strafcorner verkeerd werd aangegeven. HGC bleef onder aanvoering van De Goede (nog wel zonder aanvoerdersband) de Utrechters achteruit drukken en ze gaf zelf de assist op Isis van Loon, die de 1-2 binnen met haar back hand binnen tikte. Daarna kwam HGC niet meer in de problemen pakt zo drie punten met haar nieuwe sterspeelster.

Redactie: Vyron Verkijk

HDM start met verlies

Net als de KZ en HGC speelde hdm vandaag een uitwedstrijd. Alleen in tegenstelling tot stadsgenoten wist de ploeg van Ivar Knötschke niet te winnen van Hurley, (1-0). Een mindere start voor het team dat vorig jaar nog knap de play-offs haalde.

Redactie: Vyron Verkijk